Korejští školáci se naučí rozpoznat falešné zprávy v médiích

13:00 | 27.04.2020 Eunka 2
Ministerstvo školství v Koreji uvedlo, že bude vyvíjet a distribuovat nový vzdělávací obsah, který pomůže studentům rozvíjet jejich schopnosti "mediální gramotnosti" a kriticky vyhodnotit mediální zprávy.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: shutterstock.com
Nový vzdělávací obsah, o kterém je řeč, byl vytvořen ve stylu pomocné učebnice, a bude použit v korejských školách pro páté a šesté třídy. Žáci se naučí, jak posuzovat falešné zprávy kritickým přijímáním mediálních zpráv nebo videí na YouTube prostřednictvím takzvaného "světa médií, který se užívá moudře". Mimo to se také naučí samostatně analyzovat a hodnotit sociální a kulturní jevy poskytované prostřednictvím médií.

Žáci základních škol se dále naučí i jak hodnotit různé informace a argumenty v médiích, a proč by měli chránit autorská práva, práva na fotografie a osobní informace, a jak vytvářet vlastní vlogy a filmy. Naučí se rozpoznat falešné zprávy od pravých.

Ministerstvo vysvětlilo, že vyvinulo program zaměřený na činnosti, jako je vytváření osobního obsahu a nahrávání fotografií k udržení zájmu studentů. Obsah bude k dispozici na webových stránkách národního vzdělávacího centra Edunet. Žáci a učitelé budou mít přístup k programu v počítači nebo na chytrém telefonu.

"Očekáváme, že studentům vysvětlíme, jak vést moudrý mediální život v éře, kdy se využívání médií stalo každodenní rutinou," uvedl státní úředník na závěr.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9