Vietnamština si získává popularitu v Jižní Koreji

14:00 | 20.04.2019 choi1taehee 2
Mezi jihokorejskými univerzitami narůstá popularita vietnamštiny, studenti bojují o místa v kurzech.
Studenti
Studenti FOTO: c1.stati/cflickr.com
Mezi jihokorejskými univerzitami roste popularita vietnamštiny, jelikož rychlý ekonomický rozvoj Vietnamu, spolu s vynikající pověstí Park Hang Seoa (jihokorejský trenér vietnamského národního fotbalového týmu), vede mnoho studentů k zájmu o tuto zemi.

Vietnam byl také vybrán jako hostitel nadcházejícího summitu (setkání hlav států) mezi USA a Severní Koreou, což zvýšilo zájem Jižní Koreje o Vietnam.

"Každý mluvil o Vietnamu, tak jsem podal přihlášku na kurz vietnamštiny," řekl Lee, student na Busanské univerzitě zahraničních studií. "Nicméně jsem nebyl přijat, samozřejmě proto, že již bylo plno."

Přibližně 160 prváků, kteří nastoupili na univerzitu, bojovalo o vietnamské kurzy, které byly k dispozici pouze pro 25 až 45 studentů.

„Rozhodl jsem se na základně informací o ekonomickém boomu ve Vietnamu studovat vietnamštinu,“ řekl Lee. „Ostatní kolegové se chtějí také naučit vietnamsky, takže konkurence je opravdu veliká.“

Busanská univerzita zahraničních studií plánuje přidat kurzy vietnamštiny, pokud bude vysoká poptávka pokračovat. „Stále více jihokorejských studentů hledá zaměstnání ve Vietnamu. Aktuálně Vietnamští studenti předběhli Čínu v největším počtu studentů účastnících se zahraničních studijních pobytů,“ řekl zaměstnanec univerzity.

„Očekává se, že tento trend bude pokračovat, protože Jižní Korea a Vietnam mají v budoucnu plány na rozšíření ekonomických a kulturních výměn.“

ZDROJ:  koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9