Proč nezaměstnané matky v Koreji hledají práci?

14:00 | 29.03.2019 Eunka 0
Opět tu máme jeden průzkum. Tentokrát se týká nezaměstnaných matek v Jižní Koreji. Z jakých důvodů hledají zaměstnání? To se hned dozvíme.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Shutterstock.com
Byli jste někdy nezaměstnaní? Není to vůbec jednoduchá situace, zejména když má člověk rodinu. Složenky nepočkají a nezbytné výdaje také ne. Vdané korejské ženy o tom ví své.

Nedávný průzkum ukázal, že více než polovina nezaměstnaných matek v Jižní Koreji chce najít práci, která by jim pomohla pokrýt náklady na bydlení a uhradit lepší vzdělání ostatních rodinných příslušníků.

Průzkumu se účastnilo 4 648 vdaných a přitom nezaměstnaných žen po celé zemi do 49 let. Tyto ženy dostaly několik otázek. Z jejich odpovědí vyplynulo, že 74,6% z nich by chtělo najít zaměstnání a pracovat.

Z jakého důvodu tyto ženy hledají práci? Zajímavé je, že průzkum mimo jiné ukázal, že záleží i na vzdělání, kterého dosáhly. 29,6% maminek s vysokoškolským diplomem totiž uvedlo, že hledají práci především kvůli seberealizaci. 

Zatímco 29,4 % matek, které vystudovaly střední školu a mají tedy maturitu, uvedlo, že hledají práci, protože chtějí doplnit příjem svých manželů a vylepšit tak rodinný rozpočet.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9