V Koreji vybudují 550 školek a center pro děti

13:00 | 11.03.2019 Eunka 0
Jižní Korea má problém s nízkou porodností, a tak se všemožně snaží tuto problematiku řešit. Vláda se tedy rozhodla, že vybuduje nové školky a centra pro děti.
Korejská holčička
Korejská holčička FOTO: Taku/flickr.com
V únoru se v médiích objevily zprávy o tom, že vláda Jižní Koreje letos plánuje vybudovat 550 národních i veřejných mateřských školek a center pro děti. Chce tak řešit nízkou porodnost a pomoci rodičům, kteří se chtějí věnovat nejen rodině, ale i kariéře.

Ministerstvo zdravotnictví a sociální péče uvedlo, že se rozhodlo navýšit počet nových dětských center ze 450 na 550, a dalo si za cíl zvýšit do roku 2021 podíl dětí využívajících taková zařízení na 40%. O rok dříve než bylo v plánu původně.

Prezident Moon Jae In si již dříve stanovil cíl, že rozšíří vládní podporu pro rodiny s malými dětmi. Také slíbil víc než trojnásobek kojenců a batolat, o které budou pečovat v centrech přístupných veřejnosti, během svého funkčního období, jež končí v roce 2022.

Vláda rovněž pověřila podniky s více než 300 stálými zaměstnanci, aby stavěly jesle a mateřské školy v budově společnosti. Nyní musí firmy s více než 500 trvalých pracovníků a 300 pracovnic na trvalých pozicích zbudovat tato centra.

Jak už jsme uvedli, toto se děje proto, aby se v zemi zvýšila porodnost. Celková míra porodnosti země dosáhla v loňském roce rekordně nízké úrovně 0,98%. Takové nemilé výsledky ukazují, že čtvrtá největší ekonomika Asie může čelit poklesu počtu obyvatel.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9