Uvězněné korejské ženy budou moci nahrávat dětem pohádky

13:00 | 13.08.2019 Eunka 0
Jižní Korea chystá zajímavou novinku s názvem Hlas mámy. Ženy v nápravných zařízeních budou moci posílat svým dětem nahrávky s namluvenými pohádkami.
Děti utěší hlas mámy v nahrávce
Děti utěší hlas mámy v nahrávce FOTO: edward musiak/flickr.com
Dne 30. července uvedlo Ministerstvo spravedlnosti, že v srpnu zavede program nazvaný Hlas mámy. Díky tomuto programu budou moci vězenkyně nahrávat pohádky svým dětem. Ženy ve výkonu trestu a jejich děti se tak spojí.

Vládní úředníci vysvětlili, že s cílem podpořit emoční stabilitu dětí uvězněných žen se ministerstvo rozhodlo spustit program, jenž dětem přinese namluvené pohádkové knihy hlasem jejich matek.

Proč vznikl nápad uskutečnit něco takového? V červenci letošního roku se zjistilo, že v nápravných zařízeních po celé zemi je 840 matek. Asi 213 z nich má děti v předškolním věku, tedy do 6 let.

Minsterstvo uvedlo: "Na rozdíl od programu Obnovy rodinných vztahů lidí v nápravných zařízeních, se očekává, že se do programu Hlas mámy zapojí mnoho vězenkyň, protože jsou schopny poslat nahrávky svým dětem, aniž by jim oznámily, že jsou ve vězení."

Zmíněný program čeká nejprve zkušební běh ve věznici v Cheongju a poté bude rozšířen po celé zemi. Co na takový nápad říkáte? Myslíte, že by se ujal i u nás?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9