Zveme vás na film Bistro Ramen

21:14 | 20.05.2018 Evča 0
Ve čtvrtek 24. května se z letenského Bia Oko stane Bistro Ramen. Až do 27. května budou šéfkuchaři z pop-upu Miska Ramen servírovat voňavé pokrmy a k tomu vám několikrát denně promítneme nový film Bistro Ramen! O čem je? Dočtete se v článku.
BISTRO RAMEN
BISTRO RAMEN FOTO: biooko.net
Bistro Ramen je nejnovější snímek režiséra Erica Khooa. Singapurský rodák, jehož filmy se promítaly na festivalech v Cannes, v Berlíně či v Benátkách, přichází s příběhem o lásce, rodině a o tom, jak velkou roli může jídlo hrát v našich životech. Bistro Ramen vypráví o mladém šéfkuchaři Masatovi, který se z Japonska vydává do Singapuru pátrat po rodinných tajemstvích. Ve městě plném chutí a vůní poznává s pomocí místní food blogerky lahodné recepty a zjišťuje, že jídlo má zvláštní moc – spojuje lidi a napravuje dávné křivdy.

Film byl poprvé uveden letos v únoru na festivalu Berlinale v sekci Culinary Cinema, která každoročně představuje výběr nejlepších filmů o jídle, jež se v uplynulém roce urodily.

Do českých kin snímek vstupuje 14. června. Již předtím ale bude uveden ve speciálních předpremiérách na akci Bio Oko je Bistro Ramen (24.–27. května). Během ní se bude v Biu Oko spolu s šéfkuchaři z pop-upu Miska Ramen servírovat několik druhů ramenu, který si návštěvníci budou moci vychutnat přímo při sledování filmu Bistro Ramen.  

Více informací na facebookovém eventu ZDE.


 
BISTRO RAMEN 
 
Drama, Singapur / Japonsko, 2018, 89 min 
 
Režie: Eric Khoo
Sceńář: Tan Fong Cheng, Kim Hoh Wong
Kamera: Brian Gothong Tan 
Hudba: Kevin Matthews
Hrají: Takumi Saito, Seiko Matsuda, Tsuyoshi Ihara, Tetsuya Bessho 
 
Děj: Mladý šéfkuchař Masato je odborník na tradiční japonský pokrm ramen, který se v jeho rodině vaří už po generace. Když mu život přichystá nečekanou zkoušku, vydá se Masato na dalekou cestu do Singapuru. Ve městě plném chutí a vůní pozná víc než jen lahodné recepty a rodinná tajemství. Ukáže se, že jídlo má zvláštní moc sbližovat lidi a napravovat dávné křivdy. A že láska prochází ramenem.
 
 
 
Více informací o filmu a možnost zakoupení lístku/ramenu: www.biooko.net/bistroramen/



Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9