Cosplayeři ze všech koutů republiky zamíří o víkendu do Olomouce

13:00 | 24.01.2018 Shio 0
V olomouckém nákupním centru Šantovka se v sobotu koná speciální den zaměřený výhradně na cosplay. Pokud bydlíte poblíž, určitě si akci nenechte ujít.
Oficiální plakát akce
Oficiální plakát akce FOTO: santovka.cz
I když je oficiální začátek akce plánovaný na desátou hodinu ráno, mnozí cosplayeři budou na místě daleko dříve, aby se stihli na program dokonale připravit. Cosplay totiž nezahrnuje jenom oblečení a zbraně. Součástí kostýmů často bývá i náročné líčení, změna barvy kůže pomocí speciálních barev anebo také komplikované účesy. Všechny tyto náročné přípravy však nesou ovoce v podobě komplimentů, ovací a nadšených tváří všech přihlížejících.

Letos se také očekává velká účast cosplayerů, kteří přijedou akci podpořit i neoficiálně - mimo spolupráci se Šantovkou, takže jeden nebude vědět, kam se má podívat dřív.

V době od 10 do 17 hodin bude v obchodním centru rozmístěno pět tematických stanovišť, kde budou cosplayeři roztřídění do kategorií: vesmír, ninjové, pohádky, arkády a komiks. Na každém ze zastavení se můžou jak přihlížející, tak i cosplayeři zapojit do nejrůznějších aktivit, jako je například hraní ve virtuální realitě. K dispozici budou také fotografové, kteří všechny vzpomínky na cosplayery a tento nevšední den, zachytí na fotografie.

Zlatým hřebem celého programu je dlouhý průvod, jenž začne v 17 hodin. Sraz cosplayerů je u divadla v horních patrech a poté bude pokračovat po okružní cestě napříč celou Šantovkou. Ukončení akce bude nejspíš v podobě hromadného focení, jak tomu bylo i na minulých ročnících.

Takže pokud bydlíte kousek od Olomouce a máte o víkendu volno, rádi bychom vás na tuto akci pozvali. Předešlé dva ročníky měly skvělý ohlas a ten letošní se je bude snažit ještě trumfnout. A i když je akce už skoro za rohem, vždycky se dá narychlo spíchnout nějaký provizorní kostým, kterým někomu určitě vykouzlíte na tváři úsměv. Uvidíme se v Olomouci.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9