Slavnosti bojových umění [Report]

12:49 | 23.10.2017 DEADiX 0
Slavnosti bojových umění nabídly slušnou podívanou a i za tak krátkou dobu, jako je jedno odpoledne, se předvedly různé ukázky bojových sportů či umění, převážně tedy z východní Asie, nebo také i ukázka zásahů policie.
Předání darovacího šeku v hodnotě 21 700 Kč
Předání darovacího šeku v hodnotě 21 700 Kč
Vše začalo před Domem kultury v Ostravě právě policejní ukázkou, kdy předvedli různé zásahy proti útočníkům nebo zlodějům. Tyto ukázky zde probíhaly asi do 14:00. Taktéž se zde po celou dobu nacházela vystavená policejní technika. Po 14:00 začal tedy hlavní program v sále. Za slov dvou moderátorů, kteří se prostřídali, se zde předvedla bojová umění Judo, Karate, Tai Chi, Aikido, Ju Jitsu, Muay Thai, Iaido, Kendo a Krav Maga. Některé ukázky obsahovaly spíše lehčí techniky provedené převážně dětmi a některé zase na druhou stranu tvrdší souboj dospělých bojovníků. Ještě bylo v případě některých bojových umění předvana praktičnost těchto stylů nebo třeba jak jsou právě naopak klidné a zdravé pro lidskou mysl a tělo. Nejzajímavější ukázky byly dle mého názoru Aikido, Ju Jitsu, Muay Thai a Kendo. Osobně dělám Kendo právě v Ostravě, takže jsem měl možnost sledovat, jak si naši členové počali.


Uvnitř aréalu bylo k dispozici několik stánků. Ipponshop stánek, Heiwa kafé a nějaké další občerstvení. Heiwa kafé je projekt od Česko-japonského kulturního centra v Ostravě a jedná se o japonskou kavárnu, kde si můžete dát třeba i čaj, pivo a jiné japonské lahůdky. Zároveň si na vedlejším stánku bylo možno ošahat zbraně a vybavení PČR.
 
Sice to zní všechno zajímavě a také bylo, ale já bych si třeba přál, aby bylo větší spektrum bojových umění. Také si myslím, že tři stánky nejsou zrovna nijak oslnivý počet. Ale jinak bylo na co koukat a návštěvnost byla adekvátní. I moderátoři byli vtipní a vstupné šlo na charitu, takže si každý příchozí mohl zapsat nějaký ten dobrý skutek do deníčku.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9