Zažijte Festival korejské kultury 2017

09:00 | 09.10.2017 starfishzs 1
V průběhu října si Velvyslanectví Korejské republiky připravilo pro veřejnost několik akcí, které by měly přiblížit Čechům korejskou kulturu. Seznam akcí s místy konání přinášíme v článku.
Plakát k akci
Plakát k akci FOTO: Velvyslanectví Korejské republ...
Přijměte srdečné pozvání na několik akcí, které si pro fanoušky korejské kultury přichystalo Velvyslanectví Korejské republiky v České republice v průběhu října. Některé akce se budou konat v Praze, jiné v Ostravě či Olomouci, a my vám přinášíme přehled těchto akcí.

Dne 4. října proběhla v pražském Rudolfinu recepce ke korejskému Národnímu dni k oslavám založení korejského státu. Dnes proběhne v pražském klubu Reduta koncert uskupení sOo's Collage Band, o kterém jsme informovali již zde. V neděli proběhne na olomoucké Univerzitě Palackého soutěž v korejském přednesu, které jsme v dřívějších letech mohli být svědky také v Praze. Příští týden 16. října proběhne v rezidenci pana velvyslance Festival kimčchi 2017 a zároveň bude možné se účastnit soutěže ve vaření korejského jídla, která proběhne v Laboratorio, Scuola di Cucina v Praze. Dne 22. října navštíví Obecní dům v Praze symfonický orchestr města Kwangdžu a hned další den proběhne koncert I Maestri v Rudolfinu. Ve čtvrtek 26. října všichni fanoušci korejské populární hudby budou mít možnost ochutnat i korejské pokrmy v rámci dalšího ročníku K-POP a K-FOOD párty, která se letos koná v pražském klubu Retro Music Hall.

Program se přesune v listopadu do Ostravy, kde bude po celý měsíc k vidění výstava fotografií na Nové radnici a 3. listopadu navštíví ostravské Divadlo Antonína Dvořáka taneční soubor města Čchangwon. Ve dnech 4. a 5. listopadu se program vrátí do Prahy, kde se ve sportovní hale Slavia bude konat Pohár korejského velvyslance ve sportu taekwondo a vše završí projekce korejských filmů v rámci festivalu Filmasia, která je letos naplánovaná na 6. až 10. prosince.

Více informací se můžete dozvědět v přiloženém letáku, případně na webových stránkách velvyslanectví či jejich facebookové stránce.



Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9