Zjednodušená četba japonštiny [Recenze]

17:11 | 05.09.2017 Zita 0
Chtěli byste si procvičit čtení v japonštině a zároveň se přiučit něco nového? Zasoutěžte si o sérii japonských knih Japanese Graded Readers a přečtěte si, jak se líbila nám.
Japanese Graded Readers
Japanese Graded Readers FOTO: Lucie Kreslová

Pro ty, kdo by si chtěli procvičit svou znalost japonštiny v psané formě, jsme se rozhodli vyzkoušet 1. level ze série zjednodušených japonských knih Japanese Graded Readers. Celá kolekce obsahuje celkem tři úrovně- 0, 1 a 2, přičemž úroveň 1 nabízí dva svazky. 

První sada z úrovně 1 je dle výrobců vhodná pro pokročilé začátečníky (až mírně pokročilé) a zahrnuje základní gramatické konstrukce, časování sloves i přídavná jména. Text o rozsahu od 400 do 1500 znaků je psán především hiraganou, ovšem i katakanou a nechybí ani kanji. V případě znaků je knížka vybavena též furiganou (jejich přepisem do hiragany), takže porozumění bez znalosti kanji by rozhodně neměl být problém.

Osobně se domnívám, že slovní zásoba knížky je více než zvládnutelná a nabízí příjemné ověření si vlastních znalostí. Sada obsahuje celkem pět poměrně tenkých knížek, které se tématicky liší, což nabízí procvičení jiných okruhů slovní zásoby. Autoři mysleli i na výslovnost, takže je k sadě přibaleno CD, kde jsou všechny příběhy namluveny rodilými mluvčími. 


Mimo ilustrací zde najdete hiraganu, katakanu i kanji

Za zmínku stojí i krásné ilustrace a milovníka japonských příběhů jako takových jistě potěší knížečka 2, ve které se celkem povedeně podařilo zpracovat ten o japonském symbolu věrnosti- Hačikovi.

Sada je k sehnání za 935 Kč na následujích stránkách: http://www.chinesepointshop.cz/japanese-graded-readers--level-betsu-nihongo-tadoku--library-level-1-vol-1/

Do 17. září též AsianStyle pořádá soutěž! Knížku vyhraje výherce, který jako 40. zodpoví na e-mail (Asianstylesoutez@gmail.com) na otázku, jaké články týkající se Japonska by ho do budoucna zajímaly. O výherci budeme informovat 17. září či následující den skrze naše FB stránky.  

Hodně štěstí a pěkné studium!


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9