Hvězdy Hongkongu v Lucerně

17:00 | 06.08.2017 Kali 4
Jste fanoušky hongkongských filmů? Pak si určitě nenechte ujít 14.-17. září festival hongkongských filmů v pražském kině Lucerna!
Hongkongský bulvár hvězd
Hongkongský bulvár hvězd FOTO: Shutterstock
FESTIVAL PŘESUNUT NA PROSINEC, KDY BUDE PROBÍHAT SPOLEČNĚ S FESTIVALEM FILMASII.


Kino Lucerna promítne 14. – 17. 9. 2017 kolekci Hvězdy Hongkongu 1997-2017.

„1. července 1997 předala britská vláda Hongkong po více než 100 letech Číně a bývalá kolonie se tak stala zvláštní administrativní oblastí Číny,” připomíná za organizátory přehlídky Hvězdy Hongkongu Karla Stojáková z Axman Production. „20 let v dějinách místní kinematografie tím pádem můžeme ohraničit velice přesně.”
 
Přehlídka v Lucerně obsáhne filmy prominentních režisérů posledních dvou dekád, jako jsou Wong Kar-wai, Johnnie To, Andrew Lau anebo Pang Ho-cheung. A výběr filmů bude opravdu pestrý - od akčních filmů, přes romantické komedie až po dramata, takže si vybere skutečně každý.


„Desítka filmů reprezentuje důležité režiséry i zásadní milníky posledních dvaceti let hongkongské kinematografie,” komentuje vznikající výběr dramaturg a specialista na východoasijský film Jiří Flígl. Filmy se budou promítat z 35mm pásu i z DCP.
 


Oslavy dvaceti let hongkongského filmu se konaly po celém světě - začaly už letos v dubnu na festivalu v italském Udine, pokračovaly v kanadském Torontu, korejském Soulu a v Berlíně. Praha společně s Paříží a Londýnem bude celosvětové oslavy uzavírat.
 
Pražské přehlídky se budou účastnit i zahraniční hosté - hongkongský režisér Pang Ho-Cheung, režisér veleúspěšné romantické komedie Love in a Puff. Tento film se odehrává v Hongkongu po zákazu kouření ve veřejných prostorách. Díky němu se totiž seznámí hlavní hrdinové filmu, dva kuřáci.

Dále přijede také dlouholetý ředitel hongkongského filmového festivalu a celosvětově respektovaný znalec tamější kinematografie Roger García, který bude o hongkongském filmu v Praze i přednášet.
 
Pokud jste fanoušky filmů z Hongkongu, nebo jen chcete nahlédnout do zajímavého světa východní kinematografie, pak určitě v září pražskou Lucernu navštivte a připojte se k jedinečným oslavám.

Pražskou přehlídku Hvězdy Hongkongu pořádá Axman Production.


ZDROJ: oficiální tisková zpráva
FOTO: shutterstock

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9