Ostrakon 2017 [Report]

12:30 | 12.08.2017 DEADiX 0
OstraKon byl OK!“ Tak nějak by se jednou větičkou dal popsat tento střípek japonské kultury, který se konal v Ostravě mezi 14. až 17. červencem. Jenže, kdo má rád krátké větičky, že? Pojďme si povědět něco víc, stojí to za to!
Ostrakon!
Ostrakon! FOTO: facebook.com/Otaku.Ostrava.Ost...
Ostrakon začal a taky i skončil v takové sňatkové atmosféře. V pátek svatba Erwina a Hange ze Shingeki no Kyojin a v neděli se při galavečeru uronila slzička nad žádostí o ruku.


Za velice pěkné foto děkuji úžasné Gabče! (smích)

Jako další věc bych zmínil, že se jednalo po roční pauze už o 4. ročník a stál za to! Jedná se sice o festival takového menšího rázu a komornější atmosféry, vlastně festival víceméně tak nějak jen kompenzuje absenci podobného festivalu na Ostravsku, ale ta malá velikost je právě to, co ho udělalo zajímavým. Každý se tu mohl pobavit víceméně s kým chtěl a nestalo by se, že by někdo nikoho za celý Ostrakon neviděl alespoň jednou. Kamarádské blbosti a zábava byly na denním pořádku a i různé přednášky se mohly jevit jako zajímavé. Skoro každý se tu tak nějak odvázal a oprostil od denního života a nebyl problém si pokecat s každým, ať už to byl někdo známější nebo někdo, kdo třeba světlo festivalu spatřil poprvé.



Pokud vás zajímá, kde byl festival konán atd., tak pro vás naše redaktorka Saki nějakou tu chvíli před akcí připravila článek o Ostrakonu jako takovém - odkaz.



Na Ostrakonu se tedy návštěvníci mohli těšit kromě přednášek a ukázek i na různé další zajímavosti. Hodně lidí přilákala herní místnost, kde si na konzolích mohli zahrát různé hry, jak pro více hráčů, tak i pro jednoho. Dále se zde konaly různé hry, krom celofestivalové hry „yakuza“, kdy vaším úkolem bylo zabít a přežít (pouze slovně pro upřesnění), zde byla konána i tzv. Noční anime hra, která přivedla dvojce do rozpaků při plnění různých těžších i lehčích úkolů. Vítězům gratuluji! Důvod mé určitě těsné prohry spočíval stoprocentně v neschopnosti mého spolubojovníka, který mě dříve téhož dne spolu s místním dalším delikventem vyhodil do popelnice, všivák jeden! No v té papírové popelnici skončilo dle našeho vzoru později i více lidí. Samozřejmě se nejednalo o nic násilného proti vůli a nebyly zde porušeny lidská práva. Šlo pouze o zábavu, která pobavila určitě všechny v okolí a byla provedena pod dohledem zkušených orků, teda orgů. Taktéž se zde našlo i několik stánků se zajímavým zbožím a v horkých dnech se zde nabízela i možnost nalít si namixované vody se šťávou. Příjemné zpestření, myslím.



Konalo se zde i pár soutěží, jako např. Košplay soutěž, kdy se z organizátory připraveného materiálů pokoušeli soutěžící za dohledu a rad zkušenějších cosplayerů dopracovat k nějakému výsledku. Přednášky, workshopy a různé ukázky také mohly být obohacující a právě díky menšímu počtu návštěvníků se tu nikdo nemusel tlačit, potit nebo případně stát hodinu u dveří jako strašák na poli.



Abychom nezůstali ale jen u vychvalování, tak i Ostrakon (stejně jako KAŽDÝ festival) si našel své mouchy. Převážně se jednalo o různé posouvání času nebo rušení různých turnajů (herních) a událostí, na které se nejeden návštěvník mohl těšit. Alespoň ten Just Dance turnaj zůstal a byl vyhrán poměrně nečekaně mezi kvalitními tanečnicemi jedním mužem, který získal titul největší ženy. Blahopřeji! Ještě mě trochu štvalo, že i když v pondělí měl festival pokračovat a pokračoval, tak většina stánků a různých věcí už pomalu byly vyklizeny. Možná to bude tím, že už tam nebylo příliš mnoho lidí nebo aby se vše stihlo uklidit, ale co kdyby někdo přišel vyloženě pouze v pondělí a stánky už byly ty tam?!



Tyto nedostatky jsou ale takovým denním chlebem organizátorů každé akce a je opravdu těžké mít vše na čas. Ostrakon byl velice zajímavým zpestřením července a byl hlavně zábavným a útulným místem, kde trávit víkend. Mnoho lidí (včetně mě) si akci pochvalovalo a nezbývá nic jiného než se těšit na další ročník!
 
FOTO: má sbírka, facebook.com/spiritualy.fotos

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9