Zažijte geek dovolenou na Festivalu Fantazie

22:00 | 27.06.2017 Shio 0
Ve čtvrtek otevírá svoje brány již 22. ročník Festivalu Fantazie, který se tradičně odehrává v Chotěboři. Naši redaktoři na akci nebudou chybět, takže se můžete těšit i na následnou rozsáhlou reportáž.
Logo Festivalu Fantazie
Logo Festivalu Fantazie FOTO: festivalfantazie.cz
Festival Fantazie je největším festivalem popkultury v ČR, kde se můžou návštěvníci setkat zejména se sci-fi a fantasy ve hrách, filmech, seriálech, anime, komiksech a knihách. Jelikož se celý festival rozkládá do neuvěřitelných jedenácti dnů, mnoho zarytých fanoušků si z něj dělá tematickou letní dovolenou. I tento ročník nabídne návštěvníkům zajímavé hosty jak z našich krajů, tak i ze zahraničí. Rádi bychom vyzdvihli především herečku Teryl Rothery, jenž ztvárnila známou doktorku Janet Fraiserovou z kultovního seriálu Hvězdná brána SG-1.

Hlavní součástí programu jsou především přednášky a soutěže, které jsou roztřízené do jednotlivých tematických sekcí. Pro příznivce asijské kultury je na místě sekce AsianStuff, kde mohou najít vše od anime až po cestopisné přednášky ze všech koutů Asie. Spousta fandomů je však hustě propojena, takže si myslíme, že si fanoušci Asie užijí zábavu i na jiných liniích, kde bude také o zábavu určitě postaráno.

Na tak velké akci, jako je Festival Fantazie, nesmí chybět ani pořádná cosplay soutěž - zde pojmenovaná jako FF Cosplay. V ní se každoročně předvedou velice talentovaní cosplayeři, kteří cílí na výhru zbrusu nového Play Station 4. Tento rok se soutěž koná 4. 7. ve 21 hodin.



Velkým tahounem akce jsou také promítané filmy. Je jich opravdu hodně a nejsou to žádné béčka. I letos se můžou návštěvníci těšit na super žhavé novinky, ne-li předpremiéry. Jako příklad můžeme uvést pár posledních filmů studia Marvel, Ghost in the Shell, Piráti z Karabiku: Salazarova pomsta nebo také poslední díl Star Wars. Kdo si myslí, že tam nechá kvůli filmům půlku výplaty, je na omylu, lístek na promítání stojí mnohdy ani ne polovinu toho, co byste dali v klasickém kině. U tohoto bodu programu zkrátka platí, že i za málo peněz, hodně "muziky".

Pokud jste fanouškem výše zmíněných žánrů, určitě neváhejte a aspoň na pár dní si do Chotěboře zajeďte. Zažijete nevšední dobrodružství, poznáte spoustu nových lidí a vyfotíte se s nejedním cosplayerem. A i kdyby mělo pršet, vždycky tu možnost hraní her nebo zajímavého filmu.

Více informací o festivalu zjistíte na jejich webové stránce - www.festivalfantazie.cz.

ZDROJ: festivalfantazie.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9