Šanghajský Halloween 2013 v plném proudu

00:00 | 31.10.2013 Erik 6
Pokud se budete v těchto dnech pohybovat v ulicích Šanghaje, pak na první pohled poznáte, že ve vzduchu visí něco ďábelského. Něco, co má buď ostré drápy, upíří zuby či démonický pohled. Nebo také všechno dohromady.
Ďábelský pohled mají tu noc i sochy kolem
Ďábelský pohled mají tu noc i sochy kolem FOTO: cnngo.com
Doslova symbolickou proměnou prochází v tomto období zábavní park Happy Valley – přes den veselé místo k zábavě, úderem půl šesté však zaskřípají zrezivělé panty pekelných vrat a do uliček vtrhne zástup tří set čarodějnic, zombií a démonů. Návštěvníci si s tím, zda zapadnou, hlavu lámat vůbec nemusejí – u vchodu do areálu mohou zdarma využít služeb profesionálních maskérů a proměnit svůj obličej.



Uvnitř pak najdete kousek od každého hororového žánru. Opuštěnou školu, v jejíchž chodbách straší vražední kantoři a duše nebohých studentů. Hustý prales, kterým se plíží kmen divokých kanibalů. Na hlavní ulici mrtvolní ghúlové ovládající ohnivý živel. Zlatokopecké městečko zaplavené hordou oživlých a hladových mrtvých. Venkovská scenérie, kde démoni provádějí rituály temné magie.



Pokud se tím vším bez úhony prokoušete (snad nikoli doslova) až k jezeru, můžete se připojit k party společně s krvavými kostlivci, zombiemi v šatech dynastie Čching a upíry z východní i západní poloviny světa. Samozřejmě nechybí stylová kapela na vyvýšeném pódiu. Celková atmosféra a kostýmy jsou tento rok o poznání působivější, než byla dýňová party v loňském roce. Prostě i záhrobí vylepšuje svoje rejdy.



Happy Valley je ovšem jedno místo z mnoha dalších. Přímo na Halloween se v ulicích Šanghaje odehraje místní Zombie Crawl (kdo viděl Zombie Walk pořádaný v Praze, dokáže si živě představit). Jde sice teprve o druhý ročník, ale účastníci rozhodně nepřijdou zkrátka. Škoda jen, že nemohu pořádat proti-akci v podobě zástupu namaskovaných slunečnic, hub, jalapeňo papriček a vůbec kytek všeho druhu. Plants vs Zombies tu prostě jsou nesmírně oblíbené.



Je libo trochu záhrobního hazardu? Uprostřed ulice si můžete zahrát partičku mahjongu s partou kostlivců. Trocha tvrdší hudby? V rockových a undergroundových klubech, jako je například Yuyintang, se pořádají kostýmové cover koncerty známých hudebních kapel. A pokud byste náhodou patřili ke skupině osob považujících předchozí akce za příliš dětinské, pak můžete popustit uzdu svému dekadentnímu "já" v klubech jako je Bar Rouge.  




ZDROJ: timeoutshanghai.com, chinadaily.cn
FOTO: ecns.cn, chinadaily.cn, timeoutshanghai.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9