Chcete se omladit? Použijte víno!

15:08 | 30.07.2013 Syrinox 4
Říká se, že sklenice vína denně prodlužuje život. Tohle potom musí být studnice mládí.
Vinné lázně
Vinné lázně FOTO: visualioner.wordpress.com
Vinné lázně jsou známy po celém světě a to dokonce i u nás. Není proto divu, že v Japonsku se podobná netradiční věc stala velmi populární. 

Například lázně v Hakone, přesněji v Yunessum Spa Resort, jsou všeobecné známé a nabízejí celou řadu procedur a to nejen s vínem! 



Lidem se slabostí pro víno možná ukápne slza, když spatří, kolik drahocenného alkoholu přichází prakticky vniveč (co si budeme povídat, to poslední, co s vínem určitě (ne)udělají, je, že by jej opět stočili do lahví). Vy teď možná přemítáte, proč by se někdo jen tak dobrovolně koupal ve víně, ačkoli zředěném (a ještě tam bral malé děti, co si velmi rády sem tam šluknou trochy vody).

Víno má podle všeho omlazující účinky a samotné vinné hrozny obsahují velké množství antioxidantů. Například Kleopatra, královna Egypta, se také právě z tohoto důvodu koupala ve víně. 

Wine spa in Hakone

Alkohol je přiváděn do lázně obrovskou, 3,6 metrů dlouhou lahví, několikrát denně.

Kromě vinných lázní poskytuje Yunessun i další, podobně nezvyklé koupele, jako jsou čajové, kávové i saké lázně. 



Kávová lázeň, kterou prý okusíte jen v Yunessun, obsahuje opravdovou kávu připravenou z vody z vřídla. Bylo řečeno, že káva je účinnou léčbou únavy a také má pozitivní vliv pro krásnou pleť. Kávové aroma rovněž oživí vaše otupělé smysly.



Káva, podobně jako víno, je přidávána několikrát denně. 

Kdo si nelibuje v alkoholu ani není žádný kafeholic, určitě si přijde na své v čajových koupelích, které vkusně doplňuje obrovská čajová konvička měřící něco přes dva metry. 



Zelený čaj je z úpatí hor Tanzawa a Hakone, které jsou známy svým výborným klimatem pro pěstování kvalitních čajovníků. Čaj sesbíraný z těchto míst má bohaté aroma a je plný catechinu, který napomáhá proti tvorbě tumorů a také posiluje imunitu. Kromě toho je podobně jako káva dobrý na pleť. 



Jako poslední z netradičních koupelí se představí něco japonského - rýžový nápoj saké. To konstantně kape z obrovského sudu přímo do vaší lázně a přináší tak neobyčejný, ryze japonský zážitek. Saké je dobré nejen na pití, ale i na pleť, takže hlavně dámy, které chtějí mít dokonalou pokožku, by tuto proceduru neměly opomenout. 



Tak co říkáte? Dali byste si koupel?


ZDROJ & FOTO: visualioner.wordpress.com, yunessun.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9