Je libo vinná či kávová koupel?

13:00 | 24.11.2019 TerkaS 0
Nedaleko Tokia leží Hakone, území známé pro krásnou přírodu, úžasný výhled na horu Fuji a horké prameny. I když najdete v Japonsku spoustu zábavních parků, žádný není tak výjimečný jako Hakone Kowakien Yunessun, zábavní park s nezvyklými lázněmi.
Vinná koupel nesmí chybět!
Vinná koupel nesmí chybět! FOTO: screenshot z YouTube
Co tedy dělá lázně a letovisko tak výjimečným, že sem míří velké zástupy Japonců? Jejich tajemství vězí ve speciální vodě s léčivými vlastnostmi, která je nezvyklá pro jakékoliv japonské horké prameny. Hakone Kowakien Yunessun není tak vzdálené od Tokia, takže si můžete do letoviska naplánovat i jednodenní výlet. Ze stanice Shinjuku se vydejte Odakyu Limited Express Romancecar do Odawary. Na stanici Odawara nastupte na autobusové zastávce do autobusu mířícího do Hakonemachi a vystupte na zastávce Kowakien (36 zastávek) a vydejte se pěšky k Hakone Kowakien Yunessun (2 minuty chůze). Celá cesta trvá přibližně 2 hodiny a zaplatíte za ni okolo 1 710 yenů (364 Kč).

Letovisko je vodním zábavním parkem, který se dělí na venkovní a krytou část. Venkovní část zahrnuje horké bazény rotenburo, vodní skluzavky, vodní hřiště, jeskyně a impozantní vodopád. Krytá část se pyšní velkou koupací plochou se středomořským designem, vhodně nazvaným Egejské moře bohů, zahrnující vířivku, bublinkové masáže a fontánu, která vytryskává vodu a bublinky každých 30 minut. Hlavní atrakcí jsou však speciální horké koupele kolem velkého bazénu. Místo koupelí naplněných horkou pramenitou vodou, zde naleznete koupele naplněné vínem, kávou, zeleným čajem nebo dokonce sake! Každá koupel má údajně jiné hojivé účinky a vlastnosti. Vinná koupel rudé červené barvy s přívodem vína skrz obrovskou vinnou láhev je údajně plná antioxidantů a má údajně omlazující účinky pro vaše tělo.

Namáčení se v kávové koupeli zase má relaxující účinek a také vám pomůže se zbavováním se únavy. Pití zeleného čaje je dobré pro vaše tělo, takže proč se do něj neponořit celým tělem? Jestli máte rádi japonské sake, zkuste sake koupel, která krásně voní po sake a napomáhá lepší cirkulaci krve. I když vás může lákat pití přímo z koupele, tu a tam se objeví zaměstnanci, kteří vás polijí vínem, kávou či čajem nebo vám trochu nalijí do dlaní, abyste se mohli bez obav napít.

Japonci milují sezónní věci a i v Yunessun si můžete užít sezónní koupele jako speciální koupel v kolagenovém nápoji či koupeli z černého čaje. Pokud jste se už dost naložili v léčivých koupelích, zkuste koupel s léčivými rybkami, které vás zbaví odumřelé kůže na chodidlech. Pro relaxaci navštivte Zelenou terasu s otevřeným výhledem na venkovní prostor. Pokud preferujete více tradiční japonské horké lázně, navštivte přilehlé Mori no Yu (oddělený vstup), kde naleznete horké koupele rotenburo, kryté horké koupele a saunu. V areálu také najdete obchod se suvenýry a najíst se můžete v mnoha různých restaurací, perfektně zde můžete zakončit den plný odpočinku. A mimo to můžete dle libosti vypít všechno to víno, kávu a čaj a cítit se omlazeně.

Vstupné do Yunessun: dospělí 2 900 yenů (cca 620 Kč), děti 1 600 yenů (cca 340 Kč)
Vstupné do Mori no Yu: dospělí 1 900 yenů (cca 405 Kč), děti 1 200 yenů (cca 255 Kč)

Pro více informací navštivte webovou stránku lázní.

ZDROJ: itsyourjapan.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9