Co je to BB krém a proč ho nejen Asiatky milují?

17:00 | 28.02.2014 Mei 35
BB krém, neboli Blemish Balm či Beauty Balm krém, volně přeloženo jako „balzám na vady“, patří v současné době mezi nejžhavější asijské kosmetické přípravky. Kde se vzal a jak se stal populárním?
Krásná bezchybná pleť
Krásná bezchybná pleť FOTO: Shutterstock.com
Vzorec pochází údajně z Německa, kde měl uklidňující a regenerační vlastnosti a dermatologové ho používali pro hojení jizev způsobených laserovými operacemi pleti. Celebrity, které podstoupily laserovou operaci, ho objevily a začaly tento zázračný krém používat pro kosmetické účely. Pro asijská dramata a Hallyu je v současné době velmi důležitý a zrodilo se tak BB krémové šílenství.
 
Trend, který začal v Koreji, se rychle rozšířil také do Japonska, Číny, jihovýchodní Asie a později si udělal cestu i na evropský a americký trh.
 
Korejské celebrity se zdají být obdařeny přirozeně bezchybnou pletí, jak můžete vidět například v K-dramatech či K-popu. Teď tedy víme, že jejich tajnou zbraní pro krásnou pleť je produkt s názvem BB krém.


 
Tento trend začal někdy v roce 2005, kdy byl BB krém uveden na trh. Korejské kosmetické firmy se o BB krému doslechly, uvědomily si jeho podnikatelský potenciál, přizpůsobily technologie a začaly dělat své vlastní vzorce. Tak se stal BB krém dostupný pro širokou veřejnost. Slavná korejská herečka Song Hye Kyo (foto výše) byla mezi prvními, kdo odhalil, že BB krém používá.
 
Veřejná verze BB krému je vhodná pro všechny typy pleti a je zaměřena na ty, kteří mají citlivou a k akné náchylnou pokožku. Má výhody jak v péči o pleť, tak jako make-up, protože zlepšuje stav pleti a sjednocuje její tón. Zároveň také poskytuje záruku na zbavení se tmavých skvrn a jiných kazů.

Na rozdíl od západních produktů má většina asijských BB krémů vysoký ochranný faktor proti slunci. Například BB krém od korejské značky Missha má faktor 42.




Obecné vlastnosti a výhody BB krému:
  • Vypadá velmi přirozeně, ne jako make-up
  • Poskytuje dokonalé krytí, ale není tak hustý, aby ucpával póry
  • Hydratuje
  • Skryje všechny druhy pigmentace, změny barvy, akné a jiné skvrny
  • Má léčivé vlastnosti, které zjemňují, vyhlazují a zdokonalují pleť
  • Podporuje regeneraci pokožky, vytváří a udržuje mladistvou pleť
  • Obsahuje UV ochranu pro zdravou kůži (úrovně ochrany se liší u jednotlivých značek/produktů)
  • Některé varianty jsou také proti vráskám či pro zesvětlení kůže




V České republice můžete BB krémy zakoupit v kamenných prodejnách značky Missha v centru Prahy v Pasáži U Stýblů (Václavské náměstí 28) a v Brně v obchodní pasáži Rozkvět (náměstí Svobody 16).


FOTO: Shutterstock.com​, missha.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9