Nejoblíbenější místa v Thajsku – část 2.

14:00 | 15.06.2017 Mei 6
V minulém článku jsme si představili 3 nádherná místa, která můžeme najít v Thajsku. Pojďme se nyní podívat na další trojici.
Thajsko
Thajsko FOTO: Shutterstock.com

Horké prameny San Kamphaeng

Okres San Kamphaeng se nachází 36 kilometrů od Chiang Mai. Tato oblast je domovem populárních horkých pramenů, které se nacházejí ve 40 akrovém krajinářském parku. Prameny jsou známy pro své regenerační vlastnosti. Kvůli nim sem přichází mnoho návštěvníků z velkých dálek. Můžete se zde utábořit, koupat se v minerálních vodách nebo si klidně uvařit vajíčka.
 
FOTO: Dane Larsen / flickr.com
 

Ostrovy na východním pobřeží

Koh Samui a Koh Phangan jsou ostrovy na východním pobřeží Thajska. Jsou oblíbené jak rekreanty, tak baťůžkáři. Ostrovy jsou populární hlavně díky svým bílým písečným plážím lemovaným palmami a díky tyrkysově modré vodě. Na Koh Phangan najdete spousty stylových barů a kaváren a samozřejmě světově proslulá místa úplňku. Nedaleko se nacházejí ostrovy Koh Tao a Koh Nang Yuan, kam se turisté vydávají kvůli izolovaným lokalitám o mnoho méně. Tyto ostrovy jsou ideální pro ty, kteří hledají klid. Jsou zde skvělá místa pro potápění a šnorchlováni.

 FOTO: Chi King / flickr.com


Ayutthaya

Pouze hodinu jízdy od Bangkoku je Ayutthaya, což bylo důležité siamské království, které existovalo od roku 1351 do roku 1767. Starobylé město je nyní zničeno, ale pozůstatky chrámů jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO. Pokud se na toto místo někdy vydáte, rozhodně si nezapomeňte přibalit fotoaparát.
 
FOTO: Jim Trodel / flickr.com

Předchozí článek najdete zde.
 
 
ZDROJ: globalgrasshopper.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9