TOP 10 turistických destinací v Thajsku

16:00 | 29.06.2014 Peťul_TripleS 1
Thajsko je nejpopulárnější turistickou destinací v jihovýchodní Asii a to z jistého důvodu. Každý si tu totiž vždy najde něco, co ho zaujme. Na deset míst se nyní společně podíváme. Jste připraveni?
Ko Phi Phi
Ko Phi Phi FOTO: aonangvilla.com
Můžete tu najít téměř cokoli, od křišťálových modrých pláží, hustých džunglí po skvělé jídlo, levné bungalovy na plážích a některé z nejluxusnějších hotelů světa. I přes silný tok cestovního ruchu si Thajsko zachovává svoji typickou identitu s vlastní jedinečnou kulturou, historií a bezstarostnými lidmi známé pro své zářící úsměvy.

# 10 Ko Tarutao



Ko Tarutao je jedním z 51 ostrovů, které patří do soustroví Tarutao National Marine Park v jižním Thajsku. Jedna z největší destinací, kterou může Tarutao nabídnout, jsou volně žijící živočichové: mořské želvy, velryby, varani mangrovové, makakové jávští, kančilové větší a další. Ve srovnání s ostatními Andamanskými ostrovy jsou vody Ko Tarutao kalné ke šnorchlování, ale nedotčené pláže, vodopády, skvělá turistika a výhledy plně kompenzují tento nedostatek.


# 09 Ayuthaya



Ayuthaya bylo založeno v roce 1350 králem U Thongem jako druhé hlavní město Siamu po Sukhotai. V průběhu staletí se stalo město obchodním centrem Asie díky své ideální pozici mezi Čínou, Indií a Malajským souostrovím. V 16. století se stalo město jedním z největších měst na světě se svým milionem obyvatel. V roce 1767 bylo město zničeno barmskou armádou, což mělo za následek zhroucení království. Město bylo založeno několik kilometrů na východ od ruin, které nyní tvoří historický park Ayuthaya. Většina pozůstatků, jako jsou chrámy a paláce, byly v té době pouze z kamene.


# 08 Ko Chang



Nacházející se v blízkosti hranic s Kambodžou je Ko Chang druhým největším ostrovem v Thajsku a největším ostrovem v souostroví Ko Chang Marine Park. Ko Chang je jedním z nejkrásnějších ostrovů Thajska s několika vodopády, prosperujícími korálovými útesy, deštnými pralesy a dlouhými bílými písečnými plážemi. Ostrov je také domovem široké škály volně žijících živočichů včetně ptáků, hadů, jelenů a slonů.


# 07 Velký palác



Stavba Velkého paláce začala v roce 1782, kdy hlavní město Siamu bylo přesunuto z Thonburi do Bangkoku. Palác sloužil jako sídlo králů Thajska až do záhadné smrti krále Ananda Mahidola v roce 1946. Jeho bratr král Bhumibol Adulyadej, který ho následoval, se natrvalo přestěhoval do Paláce Chitralada. Velký palác pokrývá široká škála architektonických stylů od čistého ayuthayanského stylu chrámů po směs thajského a západního stylu v pozdějších konstrukcích. Zahrnuje také Wat Phra Kaew, domov smaragdového Buddhy, jedné z nejstarších a nejznámějších soch Buddhy na světě.


# 06 Similanské ostrovy



Similanské ostrovy v západním Andamanském moři jsou považovány za nejlepší potápěčskou destinací v Thajsku. Souostroví se skládá z 9 ostrovů, které jsou pokryté bílými písečnými plážemi. Pohledy pod hladinou vody jsou ještě působivější. Existují zde dva různé druhy potápěčských míst po celých Similanských ostrovech. Na východě poskytují potápěčské lokality mírně se svažující korálové útesy, zatímco na západu to jsou masivní žulové balvany, které jsou pokryté tvrdými a měkkými korály.


# 05 Noční bazar v Chiang Mai



Chiang Mai je jednou z nejlepších thajských destinací. Slavný Noční bazar se rozléhá po několika městských blocích podél chodníků, uvnitř budov a chrámů. Nabízí řemesla, umění, oblečení a dovážené výrobky všeho druhu a také celou řadu velkých a dobře vybavených moderních nákupních center. Zpočátku byl trh ve vlastnictví čínských obchodníků, ale díky svému zvětšení pomocí staveb dalších obchodních budov již není ve vlastnictví jedné skupiny lidí. Místo toho patří spoustě majitelům a většina z nich jsou domorodci.


# 04 Railey



Railey (nebo známý jako Ray Leh) je malý poloostrov, který je přístupný lidem jen na lodích z důvodu vysokých vápencových útesů, které odřízly přístup z pevniny. Tyto útesy přitahují horolezce z celého světa, ale oblast je také populární destinací díky svým krásným plážím a klidné relaxační atmosféře. Ubytovat se tu můžete v levných bungalovech, které jsou populární u horolezců nebo baťůžkářů, nebo v proslulém letovisku Rayavadee pro boháče.


# 03 Zátoka Phang Nga



Nacházející se něco málo přes 95 kilometrů od ostrova Phuket je zátoka Phang Nga jednou z hlavních turistických destinací v Thajsku a jednou z nejkrásnějších oblastí v zemi. Sestává z překrásných jeskyní, vodních jeskyní a vápencových ostrovů. Nejslavnější ostrov v zátoce je Ko Ping Kan (známější jako James Bond Island), který se objevil v bondovce Muž se zlatou zbraní. Populární způsob, jak navštívit tuto zátoku, je mořský kajak, protože je to jediný způsob, jak se dostanete dovnitř jeskyní.


# 02 Koh Tao



Koh Tao, doslova Želví ostrov, je malý ostrov nedaleko východního pobřeží Thajského zálivu. Asi 7 000 nových potápěčů získá každý rok certifikát na Koh Tao, což dělá toto místo jednu z nejpopulárnějších destinací na světě, kde se naučíte potápět. Potápění okolo útesů ostrova je snadné a zábavné. Dokonce tu můžete vidět impozantní množství mořských druhů, jako jsou korály, želvy, mnoho malých ryb, barakudy a máte tu i malou šanci vidět žraloka velrybího. Průměrná viditelnost je okolo 15 - 20 metrů.


# 01 Ko Phi Phi



Ko Phi Phi je malé souostroví v provincii Krabi v jižním Thajsku. Ko Phi Phi Don je největší z ostrovů a je jediným ostrovem se stálým obyvatelstvem, zatímco menší Ko Phi Phi Leh je velmi populární jako pláž nebo místo k potápění. Cestovní ruch na ostrově Ko Phi Phi se prudce zvýšil teprve nedávno a to zejména poté, co Ko Phi Phi Leh byl využit jako místo pro film The Beach z roku 2000. V důsledku spousty turistů je Ko Phi Phi stále méně a méně atraktivní, ale stále je to velmi krásné místo, které rozhodně stojí za návštěvu.


Zaujalo vás některé místo nebo jste už některé místo v Thajsku navštívili? Podělte se s námi o své názory a zážitky v komentářích.


ZDROJ & FOTO: touropia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9