Zaostřeno na korejské obočí

18:29 | 28.05.2013 Hanul-Mi 17
Díky k-popu se rozšiřují i nové módní trendy a novinky. Jako jeden z trendů je rovné obočí.
Moon Geun Young
Moon Geun Young FOTO: mi9.com

Rovné obočí se zdá být u korejských žen a mužů stále populárnější. To značí další propast mezi Amerikou, Evropou a Asií. V Americe a Evropě se pořád drží trend vytrhaného a zakřiveného obočí, na rozdíl v Asii je populární rovné a husté obočí, které nabírá dojmu nevinnosti, jemnosti a ženskosti a dodává obličeji svěžest a uvolněnost.

Když Hyoyeon ze skupiny Girls' Generation začala svojí kariéru, měla zakřivené obočí a její obličej působil drsně. Následovně jí její stylisté obočí narovnali a zpěvaččiny rysy se staly jemnější.



Nejlepšími propagátorkami rovného obočí jsou ale herečky. Jsou dobře známé pro dokonalé "přírodní" a rovné obočí. Nejlepším příkladem bude herečka Moon Geun Young. Její přírodní obočí je velice husté a černé, pro mnoho lidí velice atraktivní.



Pokud se i vy rozhodnete pro rovné obočí, musíte si uvědomit, že nemusí vyhovovat všem.  Jedním pravidlo je to, že obočí by mělo odpovídat velikostí vašeho čela a brady. Čím vyšší čelo, tím si můžete dovolit tlustší obočí. Velikost očí také hraje velkou roli. Pokud máte velké oči, můžete si opět dovolit tlustší obočí, naopak pokud máte malé oči, zvolte tenčí obočí. Nakonec se snažte barvu obočí koordinovat s barvou vlasů. (Pokud tedy máte rádi přirozenost.)  

Když ještě chvíli zakotvíme u barvy obočí a vlasů, porozhlédneme se u k-pop idolů. Jelikož barvu vlasů změní aspoň tak dvakrát do roka, musí přizpůsobovat i své obočí. Například Hyuna ze skupiny 4Minute měla obočí nabarvené do "medově zrzava" jako její vlasy. To samé platí třeba u Yoony z Girls' Generation, která měla vlasy a obočí nabarvené do hněda.





ZDROJ & FOTO: koreanfashiononline.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9