Představení finalistů K-POP Contestu: V-can

10:31 | 26.05.2013 Babu 5
Další skupina, která se letos v K-POP Contestu ukáže, je skupina V-can. Letos jediná skupina, ve které uvidíme jak chlapce, tak i děvčata. 
V-can
V-can FOTO: Czech Hallyu Wave
V-can

Členové:
Petr Valenta – leader
Michaela Demeterová/Chiqui
Daniela Prokešová/Donnie
Tomáš Dang
Lai Kacka/Ichi

Věk členů je 14 až 18 let



O skupině: 
Celou skupinu v jejích počátcích tvořili jen dva členové, Michaela a Petr, kteří se dali dohromady po Petrově účasti na loňském K-POP Contestu. Když sám neuspěl, rozhodl se na sobě zapracovat a jelikož ve dvou se to lépe táhne, spojil své síly se svou dlouholetou kamarádkou Michaelou.

Postupem času se ke skupině přidávali další členové, avšak většina z nich neměla odvahu dotáhnout to až do konce. Nějakou dobu to vypadalo, že skupina bude na soutěži působit jako trio, ale na počátku března roku 2013 se ke skupině přidali Kačka s Tomášem, kteří původně chtěli působit jako duo a už spolu nějakou dobu trénovali.

Podoba skupiny se naposledy změnila těsně před konáním předkola, kdy se od skupiny odpojil jeden ze členů původního tria a musela se najít náhrada. Stala se jí Petrova spolužačka Daniela. A tak vznikla konečná podoba skupiny V-can.

Název V-can se čte jako anglické “We can”, což v překladu znamená “My můžeme” a to je také motem celé skupiny. Kvůli změnám ve složení skupiny přípravy na předkolo neprobíhaly zrovna ideálně. Týden před konáním předkola se musela vybírat nová choreografie, kterou se musel každý naučit sám ve svém volném čase a až den před konáním soutěže se všichni sešli, aby choreografii natrénovali.



Předkola se zúčastnili jen tři členové - Petr, Michaela a Tomáš. Daniela se ke skupině přidala teprve dva dny před konáním předkola a tak už nezbýval čas na nacvičení celé choreografie a zpěvu, proto posílala video se svým tancem. Video posílala také Kačka, která se v době konání předkola připravovala na přijímací zkoušky.
Nikdo nebyl se svým výkonem příliš spokojen a tak zpráva o postupu byla skutečným překvapením.


Celou skupinu spojuje láska ke zpěvu, tanci a především K-popu. Finálové kolo je pro ně především příležitostí ukázat se a užít si to a vítězství by pro ně bylo příjemným bonusem. Všichni touží po tom světu ukázat, co v nich je, a pokud se to nepovede prostřednictvím letošního K-POP Contestu, nevzdají se a budou se snažit dál. Jejich největším přáním je setkat se se svými idoly ze světa K-popu a třeba se jim v budoucnosti i vyrovnat.


Zdroj: czechhallyuwave.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9