Slavný šéfkuchař Miki Nozawa byl zabit kvůli nespokojenosti zákazníků

21:00 | 17.05.2013 Monča 9
Svět přišel o nadaného mistra kuchaře jen díky nespokojenosti dvou návštěvníků v jeho restauraci.
Mistr kuchař, který vařil pro bohaté i chudé
Mistr kuchař, který vařil pro bohaté i chudé FOTO: japandailypress.com
Miki Nozawa byl známý především v Japonsku, Itálii a Německu. Byl to člověk, který dokonale propojoval chutě japonské a italské kuchyně. Dříve pracoval u italského podnikatele Flavia Briatore v jeho luxusní restauraci Billionaire. Jeho zákazníky byli například politik Michail Sergejevič Gorbačov nebo herec Denzel Washington.



Později si otevřel svou vlastní restauraci, kterou pojmenoval po sobě. Splnil se mu tak sen, kterého chtěl v životě dosáhnout. Restaurace se nachází na ostrově Sylt, což je německé turistické centrum u Severního moře.

Osudného dne se v jeho restauraci objevili dva muži, ve věku 36 a 50, kteří si objednali smažené nudle s hovězím masem a zeleninou. Jídlo jim ale nechutnalo a tak odmítli zaplatit. Nicméně Nozawa požadoval zaplacení a tak došlo k hádce. Muži z restaurace přesto utekli bez placení. 



Následující večer Nozawa potkal oba muže v místní tanečním baru a opět požadoval zaplatit za jídlo. Od obou chtěl 10 eur (cca 260 korun). Muži se opět začali hádat a tak všichni tři byli vykázáni z baru. Hádka ale pokračovala před barem, kde došlo i následnému útoku.  

Šéfkuchař Nozawa byl převezen do nemocnice s těžkým poraněním mozku a vnitřním krvácením, což potvrdila jeho ex-manželka. Nozawa následně podlehl následkům zranění na jednotce intenzivní péče.

Vyšetřování smrti je v plném proudu, nicméně oba pachatelé jsou na svobodě. Také se neví, kdo přesně začal bitvu před tanečním barem. O pachatelích se ví, že pracují jako dělníci, ale zatím není známo, zda-li byli místní občané nebo zde byli rekreačně.


ZDROJ: japandailypress.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9