Animefest 2013

21:26 | 13.05.2013 Ariska 4
Je den po Animefestu a každý si užívá svých nových poznatků, dojmů, koupených věcí a v neposlední řadě i "úlovků".
Hlavní plakát animefestu
Hlavní plakát animefestu FOTO: animefest.cz
Animefest se koná každý rok po tři dny na brněnském Výstavišti. Je to setkání fanoušků japonského anime, mangy ale i japonské kultury. Tento rok dokonce slaví už desáté výročí!

Byl zde bohatý program, jako nonstop promítání anime, kde jste mohli vidět např. Vlčí děti a další.



Dále jste se mohli podívat na různé přednášky, kde za zmínku stojí "Fanfikce: Jak na ně", kde vám přednášející povyprávěla o tom, jak se má správně psát fanfikce, čeho se vyvarovat, ale i to, co je špatně i s ukázkami. A protože tyto ukázky byly opravdu "povedené", tak si je hodně lidí chtělo také přečíst, a tak vám na ně dám i sem odkaz: animefest.cz. (Jsou v angličtině, ale opravdu se zasmějete, hlavně u povídky Legolas.)
 
V neposlední řadě zde bylo mnoho soutěží, jako například Cosplay, Cosplay divadlo, soutěžní AMV, turnaj ve shogi a podobné.


Vítězka Cosplay soutěže

Na vítězné AMV se můžete podívat tady:

Velkou zajímavostí byli hosté. Mohli jste tam potkat lidi jako Toshiyuki Kubooka, což je režisér filmové trilogie Berserk: Golden Age Arc. Pak Eiji Matsuo, což je producent ve společnosti Lucent Pictures Entertainment, Inc. A spoustu dalších, kteří se zúčastnili jako porota při Cosplay soutěži.


Toshiyuki Kubooka

A drobnůstka nakonec. Bylo zde velké množství různých obchůdků. Mohli jste zde najít všemožné plyšové potvůrky, postavičky různých anime postav, plakáty, placky… Dále samozřejmě mangu, ale i učebnice japonštiny. Z trochu jiné strany, byly zde obchůdky se vším možným zbožím pro lolitky. A pro zatvrzelé milovníky Japonska zde bylo ke koupi i různé japonské jídlo a pití, čajové soupravy, hůlky a tak dále.




FOTO: animefest.cz, Bronislav Bažant, Natalia Lakeshell

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9