Dvacet znaků toho, že vaši rodiče pocházejí z Asie

20:30 | 14.05.2013 Erik 26
Kdepak, nebude se mluvit o těch vnějších. Řeč bude o těch zvycích, návycích a někdy také podivnostech, které si nesou asijští rodiče v sobě, bez ohledu na to, na kterém místě na světě zrovna žijí.
Stará ulička asijského města
Stará ulička asijského města FOTO: westchinatravel.com
Seznam, který bude následovat vytvořili ti, kteří jako synové a dcery mají vše (a ještě něco navíc) prožité hned z první ruky. Stejně jako oni čtěte následující řádky nejlépe s úsměvem a nadhledem.

PS : V případě, že se v jednotlivých bodech budete až příliš často nacházet a vaše rodinné kořeny nemají asijský původ, pouvažujte o možném vlivu minulých životů.

- Přátelé mají tendence se opatrně ptát, proč se vaši rodiče stále hádají. Pravidelně odpovídáte, že to není hádka, že tak prostě obyčejně mluví.

- Každá z návštěv je buď teta nebo strýček, přičemž v některých případech dodnes nevíte, jestli jste opravdu nějak vzdáleně příbuzní nebo ne.

 - Rodiče se mezi sebou místo křestních jmen oslovují "máma" a "táta". Dlouho jste nevěděli, že dospělí nějaká křestní jména vlastně mají.

- Vzdálený bratranec je bez mrknutí oka dáván za vzor úspěchu a dokonalosti, zatímco vy se automaticky pohybujete minimálně o tři ligy níž.



- Nic nezastaví vaše tety, aby rodičům dohazovaly ty nejlepší (a zároveň příšerně nudné) partie pro vaše manželství. Na poznámku, že nemáte nic společného se dočkáte odpovědi - Ale vždyť má doktorát z univerzity.

- Před maturitním večírkem podstoupí váš doprovod velmi vážný pohovor, jenž je ještě o třídu přísnější než výslech místní vojenské rozvědky.

- Vaše rodina má přímou životní zkušenost s tím, jak páchne durian. Černé vejce a smrduté uleželé tofu má tendenci se objevovat na jídelníčku s neutuchající vytrvalostí. Rybí hlavy a ploutve se nevyhazují jen tak.

 - Každý rok dostáváte v červené obálce peníze, jejichž celková suma se řídí záludnostmi šťastných čísel. Pokud si je neuložíte na studia, je oheň na střeše.



 - O sobotách studujete původní jazyk či ještě lépe nářečí svých rodičů. V neděli je na řadě hudební nástroj. Pokud je váš otec rebel, dovolil vám vybrat si kytaru.

 - Myčka na nádobí je zapojena do zdi naprosto zbytečně. Její vnitřek slouží jen jako sušák nádobí umytého ve dřezu.

- Mezi nádobím zcela chybí talíře. Na každém rohu číhají pouze okrouhlé, hluboké misky.

- O prázdninách pořizují vaši rodiče snímky ve velmi podivných pózách. Obracíte sice oči v sloup, ale po letech zjistíte, že jste fotek na nichž jsou přítomni měli pořídit mnohem víc. (Zde ve srovnání s obyčejným turistou a studentkou umění).



- V oddělení ovoce a zeleniny poklepávají na nabízené kousky a poslouchají jaký zvuk vydávají. Bez známky únavy vydrží dokud neuslyší "ten správný zvuk".

- Ovladač na televizi je stále chráněn  původním plastovým obalem.

- V restauracích si objednávají horkou vodu. Termosky s horkou vodou se doma vyskytují v množství více než zanedbatelném.

- Po večeři v restauraci se starší členové rodiny začnou hádat, kdo bude mít tu čest zaplatit účet za ostatní. Je možné vidět některé údajně zapomenuté druhy bojových umění. Vyhrává ten, kdo se s obsluhou tajně domluvil a zaplatil vše předem.



- Příbuzní vás doslova nacpou nejrůznějšími dobrotami a pak komentují to, že si povolujete pásek. Jejich umění v trollování s jídlem je nepřekonatelné.

- Vaše mamka vás vždy vybaví svačinou pokud se vypravujete na cestu delší než 15 minut. Obsahuje sušené švestky, mango, zázvor. Sušené maso uvnitř připomíná všem okolo zvířecí srst.

- V ledničce je nespočet nádob, které neobsahují to, co mají vytištěné na obalech. Drtivá většina z nich je plná nakládané kysané zeleniny.

- Možná, že váš byt nepatří výbavou k těm luxusním - přesto v něm najdete tolik masážních strojků a nástrojů jako ve špičkově vybaveném wellness centru.

A po dlouhém výčtu se dostáváme i k poslednímu bodu...

 - Po letech zjišťujete, že rodiče vám dali vše a pro sebe si pořídili jen naprosté nezbytnosti. Na vlastní kůži znají nástrahy světa a nepovažují svou práci za dokončenou, dokud vás neuvidí usazené a zajištěné. Možná je jejich oblečení už dvacet let z módy, ale dostali vás na univerzitu. I když jsou příliš stoičtí na to, aby řekli, že vás mají rádi - přesto víte, že to tak je. Neměnili byste nic.




FOTO, ZDROJ: weibo.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9