K-POP Contest 2013 má již své finalisty

16:30 | 29.04.2013 Babu 11
V posledních týdnech se v Brně a Praze konala první předkola letošního K-POP Contestu. Nyní je již jasné, kdo se ve finále utká o prvenství. Najdete mezi soutěžícími své favority?
Na předkolech soutěžící hodnotila odborná porota
Na předkolech soutěžící hodnotila odborná porota FOTO: Czech Hallyu Wave
Celkem se letos do třetího ročníku této soutěže přihlásilo třicet čtyři soutěžících. Bohužel nebylo možné, aby se všichni zúčastnili samotného Contestu, a tak se organizátoři rozhodli vybrat mezi nimi ty nejlepší, a to právě formou předkol.

První předkolo se konalo 14. 4. 2013 v brněnském HaDivadle, kam se krom soutěžících z východní strany naší země dostavila zkusit štěstí také početná skupina ze Slovenska. Celkem se v Brně předvedlo 14 soutěžících.

O šest dní později se předkolo přesunulo do pražských prostor Institutu Cervantes, tentokrát s devatenácti taktéž talentovanými soutěžícími. Všem soutěžícím na obou předkolech se dostalo krátkého školení práce s mikrofonem od Iva Neuwirtha a poté již jeden po druhém předvedli svá vystoupení odborné porotě. Pro soutěžící pak následovaly dlouhé dny čekání na verdikt, zatímco na porotě závisel velmi složitý úkol. Vybrat ty, kteří dostanou šanci utkat se ve finále o vítězství.

Jak se porota i organizátoři shodli - letos to opravdu nebyl snadný úkol, protože kvalita přihlášených rok od roku znatelně stoupá. Nakonec ale vynesli verdikt a dnes již zveřejnili seznam postupujících. Soutěžit se bude v kategoriích Zpěv a Performance. V každé z těchto kategorií na finále uvidíme devět soutěžících. Zde uvádíme jejich seznam. Naleznete mezi nimi své favority?



Více informací o předkolech, například složení poroty a bližší nástin celého průběhu, ale také o přípravách blížícího se Contestu, naleznete na stránkách sdružení Czech Hallyu Wave.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9