Návrh Plovoucích observatoří pro Taiwan

20:28 | 28.04.2013 Mei 0
Tato koncepční věž pro Taiwan od rumunských firem upgrade.studio, DSBA a Mihai Carciun z USA by představovala pozorovací paluby plovoucí na každé straně nahoru a dolů na heliových baloncích.
Plovoucí observatoře
Plovoucí observatoře FOTO: Forgemind ArchiMedia / flickr....
Návrh byl nazván Plovoucí observatoře. Tento design je vítězem mezinárodní soutěže Taiwan Tower Conceptual. Návrh zahrnuje muzeum, informační centrum, kanceláře, konferenční centrum a restaurace.
 
Vysouvací lusky by měly pojmout 50 – 80 lidí a klouzat po věži řízené magnetickým polem nahoru a dolů.
 
Od zeměpisné vizualizace Taiwanu, což je ostrov připomínající list, vyvinuli návrháři koncept technologického stromu s 8 prostorovými listy (osmička je v čínské kultuře považována za šťastné číslo) ve formě zepelínových výtahů, které kloužou nahoru a dolů po kmeni „stromu“ a které slouží jako paluby.
 
„Plovoucí observatoře by měly být z lehkých materiálů, které jsou používány pro vesmírné lodě, a zabalené v membráně poslední generace (PTFE). Umístěny by byly ve svislé poloze v silném elektromagnetickém poli,“ sdělil Dorin Stefan, vedoucí DSBA.
 
Nehledě na skutečnost, že bylo za cíl navrhnout věž, jejíž silueta bude odrážet místní symboliku, jde zároveň o model zelené architektury.


 
ZDROJ: dezeen.com
FOTO: Forgemind ArchiMedia / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9