Neuvěřitelně živoucí 3D obrazy na vrstvě pryskyřice

15:45 | 11.04.2013 Saki 16
Singapurský umělec Keng Lye pečlivě vytváří trojrozměrná umělecká díla za pomoci akrylových barev a epoxidové pryskyřice, která leží někde na pomezí malířství a sochařství.
3D želva
3D želva FOTO: mymodernmet.com
Tuto techniku převzal od japonského umělce Riusuke Fukahoriho (viz video níže). Použitím této techniky Lye vytváří iluzi ryb ve vodě. Časově náročný proces zahrnuje nalití pryskyřice do mísy a pak malování na tento povrch akrylovými barvami, vrstvu po vrstvě.



Lyeův pracný přístup vyžaduje maximální trpělivost a smysl pro detail, protože každý kousek se může skládat z mnoha vrstev. Dohromady pečlivě vykresleny a provedeny vrstvy představují bohatý dojem hloubky a života. Po dokončení umělec pak vyfotí každé dílo, jako by bylo součástí reality - žijící a dýchající vodní tvorové v misce s vodou.



Několik děl z této série nazývané "Alive Without Breath" bylo dáno k zakoupení, ačkoli jsou v současné době nedostupné. Lye doufá, že prodá nějaká tato díla, i když říká, že to nejspíše bude přes galerii a přiznává: "Problémem tohoto umění je, že vyžaduje hodně času na dokončení, proto nevyjde levně."






Jak se vám tento druh umění líbí? Pořídili byste si jej?


ZDROJ & FOTO: mymodernmet.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9