Pohled na hanbok očima mladé umělkyně

19:00 | 25.06.2014 arashinka 10
Korejci pohlížejí na lidi oblečené v tradičním korejském obleku hanbok spíše stereotypním způsobem. Jihokorejská umělkyně Kim Hyun Jung se ovšem rozhodla toto stereotypní vnímání přelomit svými kresbami. 
Obraz Kim Hyun Jung
Obraz Kim Hyun Jung FOTO: artistjunga.co.kr
Kresby Kim Hyun Jung vyobrazují ženu oblečenou v různých tradičních šatech při neobvyklých aktivitách, jako luxování, hraní golfu, či jízdě na kole. 

Mé kresby se snaží rozbít obraz spojený s korejským tradičním kostýmem a s ním spojeným očekávaným chováním,“ řekla mladá umělkyně.
 

Kim svým kresbám sama pózuje. Její kresby jsou podloženy vlastními fotografiemi vyfocenými v různých polohách, které podle jejích slov zachycují její běžné chování a zvyky. Dále je překresluje pomocí indického inkoustu na papír. Odhalením siluety, která se pod sukní hanboku skrývá, navíc překračuje další konzervativní vnímání tohoto obleku.

Právě její unikátní kresby, které jsou jak elegantní, tak i vtipné a dráždivé, jsou důvodem, proč dokázala zaujmout širokou veřejnost.

Obrazy Kim Hyun Jung si lze do 30. června prohlédnout na výstavě v Uměleckém centru Gana Insa v Insadongu ve městě Soul.

Další obrazy naleznete na oficiální stránce: artistjunga.co.kr


Sdílěno z: Korejské Zprávy
FOTO: i2.jamak.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9