Probíhá výstavba úžasného hotelu v Songjiangu v Číně

16:30 | 04.07.2013 Mei 2
Před několika lety začala britská strojírenská firma Atkins navrhovat extravagantní design pro pětihvězdičkový hotel nacházející se ve 100 metrů hlubokém opuštěném a napůl zaplaveném lomu.
Shimao Wonderland Intercontinental
Shimao Wonderland Intercontinental FOTO: Forgemind ArchiMedia / flickr....
Lom se nachází v blízkosti úpatí hory Tianmashan v okrese Songjiang v Šanghaji.

Shimao Intercontinental Hotel by měl zahrnovat 380 pokojů. Stavba už je v plném proudu. Původně měl být hotel dokončen v květnu 2009, ale stavba byla zahájena až v březnu 2012.
Inovativní design luxusního hotelového resortu stojí o dvě úrovně výše, než skalní stěna 100 metrů hlubokého lomu. Místo vypuštění, bude lom zaplaven, aby se zde vytvořilo umělé jezero. Dvě hotelová podlaží s pokoji a restaurace, se budou nacházet pod vodou.
 
Přední část hotelu bude zahrnovat umělý vodopád, který bude stékat po fasádě budovy do lomu. Kolem hotelu bude také bohatá přírodní vegetace. K dispozici budou i sportovní zařízení a 10 metrů hluboké akvárium. Mimo jiné bude k hotleu patřit i extrémní sportovní centrum pro aktivity jako je lezení po skalách a bungee jumping, který bude zavěšen do lomu.


 
Celý hotel bude pokryt zelenou střechou, zatímco budova bude využívat geotermální energii pro své zdroje elektřiny a topení.
 
Shanghai Shimao Property Group do celého resortu dosud investovala 555 milionů dolarů (11 143 845 000 korun). Cena hotelových pokojů by se měla pohybovat kolem 320 dolarů (6 425 korun) za noc.
 
Plánuje se, že hotel by měl být otevřen v rozmezí konce roku 2014 a začátku roku 2015.

  
ZDROJ: amusingplanet.com
FOTO: Forgemind ArchiMedia / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9