V Koreji se myslí i na ty, kteří žijí sami

20:44 | 17.03.2013 Eunka 4
I v Koreji narůstá trend single života. Proto se mnohé společnosti rozhodly přizpůsobit své výrobky i služby těmto lidem.
Někdo si rád zazpívá sám
Někdo si rád zazpívá sám FOTO: visualphotos.com
Jak je známo, tak Korejci milují karaoke. Chodí se pobavit a zazpívat si obvykle s přáteli, kolegy z práce nebo s celou rodinou. Ovšem podniky, kde si takto můžete zazpívat, začali nyní myslet i na lidi, kteří chtějí přijít sami. Ne každý totiž má někoho, kdo by s ním na karaoke zašel a ne každý má odvahu zpívat před druhými.

Proto jsou v mnohých karaoke podnicích místnosti jen pro jednoho. Mají i výhodu v ceně. Jsou obvykle o 50 % levnější, než ty velké. Také je navštěvují lidé, kteří se třeba musí naučit nějakou píseň. Třeba do soutěže nebo na svatbu. To zažil i vysokoškoloský student jménem  Park Ji Sun, který má 25 let. Řekl: "Jednou jsem si potřeboval nacvičit zpěv na kamarádovu svatbu a tak jsem šel do karaoke místnosti pro jednoho. Bylo to příjemnější, měl jsem klid a stálo mě to o hodně méně peněz."

Kromě karaoke podporují osoby, které žijí sami i společnosti, které vyrábí elektroniku. Zaměřují se na single domácnosti. Podle průzkumu trhu se malé domácí spotřebiče prodávají mnohem lépe a poptávka po nich značně narůstá. Spotřebitelé žádají především mini čističky vzduchu, mini trouby a elektrické zubní kartáčky v balení pro jednoho.

Statistické údaje zjistily, že od roku 2010 je v Koreji asi
23,9 % domácností, kde žije jeden člověk. To je o 8,4 % více než před deseti lety.


ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9