V Incheonu zachraňují mývaly

13:00 | 30.12.2020 Eunka 0
Počet zachráněných mývalů v centru Incheonu každým rokem stoupá. Jak je to možné? Čím tato roztomilá zvířátka přitahuje město?
Mýval
Mýval FOTO: pixabay.com
Centrum pro záchranu divočiny v Incheonu letos hlásilo 38 mývalů zachráněných v Incheonu západně od Soulu. Po záchraně šesti mývalů v roce 2018 se jejich počet v loňském roce zvýšil na 24.

Letos se více mývalů objevilo v centru města, místo v zemědělské nebo horské oblasti. Ačkoli je známo, že mývalové v zimě přezimují, v listopadu bylo zachráněno sedm mývalů.

Odborníci tvrdí, že řada projektů napříč Incheonem nutí mývaly, aby se potulovali do centra města a hledali jídlo a přístřeší. Rostoucí počet krmných zón pro toulavé kočky navíc láká další mývaly do bytových komplexů a dalších obydlených oblastí.

"Mývalové jsou všežravci a mohou putovat do centrálních oblastí poblíž zemědělské půdy, lesů a hor," uvedl Seo Mun-hong, výzkumný pracovník Národního ústavu biologických zdrojů. "Zdá se, že zejména mývalové v Incheonu se přizpůsobují měnícímu se prostředí poháněnému vývojovými projekty."

Centrum očkuje zachráněné mývaly proti vzteklině a před jejich uvolněním do méně obydlených horských oblastí jim implantuje mikročipy.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9