The Peninsula Hong Kong - jeden z nejluxusnějších hotelů světa

17:00 | 20.03.2017 Mei 2
The Peninsula Hong Kong (čínsky: 香港半島酒店) je jedním z nejluxusnějších a největších legendárních vlajkových hotelů na světě a jedním ze 3 nejluxusnějších hotelů v HongKongu.
The Peninsula Hong Kong
The Peninsula Hong Kong FOTO: Dickson2007 / flickr.com
achází se v Tsim Sha Tsui v oblasti Kowloon v HongKongu. Je majetkem The Peninsula Hotels group. Byl otevřen v roce 1928 a expandoval v roce 1994. Hotel kombinuje koloniální a moderní prvky a patří k němu od roku 2006 také velká flotila 14 Rolls-Royců v unikátní "Peninsulské zelené" barvě. Ty rozvážejí hosty z letiště a na letiště nebo do centra. Čímž byla učiněna největší objednávka Rolls-Royců v historii společnosti.
 
Byl založen členy rodiny Kadoorie a postaven s myšlenkou, že by byl nejlepším hotelem na východ od Suezu. Je přímo naproti na nábřeží, kde se vyloďují zaoceánské parníky.
 
Hotel je dnes součástí skupiny hongkongských a šanghajských hotelů (Hongkong and Shanghai Hotels) vedené sirem Michaelem Kadooriem a je považován za vlajkovou loď majetku společnosti The Peninsula Hotels.
 
V roce 1994 byl rozšířen o 30 podlažní věž, na jejímž vrcholu jsou umístěny 2 helipady, kde mohou ti nejzámožnější klienti přistávat se svými helikoptérami.
 
Hotel se nachází pouhých 30 minut od mezinárodního hongkongského letiště. Má 300 pokojů a apartmá, z kterých je nádherný výhled. Všechny pokoje jsou vybaveny nejmodernější technologií a pracovníci udržují dokonalost tradičních služeb.
 
K vybavení The Peninsula Hong Kong patří bazén v římském stylu, sluneční terasa, 12 000 čtverečných metrů velké Peninsula lázně od ESPA, fitness centrum, meetingová a konferenční místnost a business centrum.

 FOTO:  Steve Webel / flickr.com

Bazén a sluneční terasa poskytují neuvěřitelný pohled na přístav Victoria Harbour a Hong Kong Island.
 
ESPA lázně nabízejí prvotřídní luxusní zakázkové procedury pro tělo i mysl a světové lázeňské poradenství.
 
Hotel nabízí též 8 restaurací podávajících francouzskou, švýcarskou, kontinentální, pacifickou, kantonskou a japonskou kuchyni a také bary. Lobby je známý pro své odpolední podávání anglického čaje a připomíná tak hongkongskou koloniální éru. Dále je tu Felix, střešní restaurace, kterou vytvořil renomovaný francouzský designér Philippe Starck, jež je cílem jak místních obyvatel, tak i návštěvníků. V Gaddi se zas podává vynikající francouzská kuchyně pod lesknoucími se lustry.
 
Hotel má také jedny z nejstarších módních pasáží v HongKongu, kde sídlí značky jako Chanel, Dior, Hermès, Gucci, Prada, Shiatzy Chen, Louis Vuitton nebo Cartier. Kromě mezinárodních značek to byl také domov hongkongských značek jako Betty Charnuis Clemos v 60. letech, Dickson Poon v 70 letech a Joyce Boutique v 80. letech.
 
Hotel byl uznán magazíny Condé Nast Traveler a Travel + Leisure za mezinárodní vedoucí hotel.
 
Hotel je zmíněn v románu Paula House a v bondovce Muž se zlatou zbraní, kde hrál Roger Moor a kde byla zmíněna i dřívější flotila Rolls-Royců nazývaná Stříbrné Stíny. Hotel se objevil i ve filmu The Dark Knight.


 
 
ZDROJE: grandluxuryhotels.com, wikipedia.org
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9