Můj bohémský Valentýn

14:00 | 14.02.2013 Peťul_TripleS 0
S Valentýnem na krku vystavuje na odiv Opera Gallery Seoul umělecká díla v průběhu měsíce února. A že je na co se dívat!
“Read My Lips” od Davida Gersteina
“Read My Lips” od Davida Gersteina FOTO: koreaherald.com
Výstava svatého Valentýna bude obsahovat 50 uměleckých děl od 15 umělců, včetně soch Augusta Rodina a děl od slavných umělců současné doby Petera Klasena, Mr. Brianwashe, Romera Britta a korejského umělce Lee Dong Uka.

„Láska byla vždy oblíbeným námětem umělců, kteří vyjádřili různé emoce lásky ve svých dílech,“ řekl Hong Su Ryun, kurátor galerie.

„Umělci figurující v této výstavě se potýkali s mnoha otázkami, jako jsou například sociální otázky nebo příroda. Ale my jsme shromáždili díla pod tématem láska,“ prozradil kurátor.

Sochy muže a ženy od Augusta Rodina, inspirované láskou a romantikou, tu budou také. Rodin, slavný umělec díky soše „Myslitel“, vyjádřil vášnivou milostnou scénu v podobě milenců v „Eternal Spring Time“ a „Eternal Idol“.

Dílo „Love“ od německého umělce Petera Klasena vyjadřuje složité pocity lásky prostřednictvím koláže kovů, plynoměru a elektronických destiček. Od citlivosti ke smyslnosti... Umělecká díla nesou různé pocity na ilustrovaných snímcích muže a srdce. Dílo „Love“ je známkou toho, že pocity mohou kdykoliv zmizet.


“Petits Bonbons Wrapping Vert”

Korejský umělec Lee Dong Uk a jeho dílo „Ballon in Rest“ představuje balóny v krásných pastelových barvách. Umělec, který se nedávno zamiloval, změnil barvy jeho typických balónů z obvyklé modré a fialové na krásně pastelové barvy.

Popový umělec Romero Britto nabízí radost z lásky v barevných, hravých sochách. Sochy ve tvaru srdce „For Your Heart“ a „Honey“ jsou tu též k vidění.

Sladkost lásky může být viděna v sochařské práci Laurence „Petits Bonbons Wrapping“. Francouzský umělec použil opravdové bonbóny s příměsí syntetických pryskyřic, aby vytvořil bonbóny v černé, tyrkysové a zelené.

Galerie též plánuje darovat výtěžek z výstavy Dětskému fondu, neziskové skupině, která podporuje dobré životní podmínky dětí.

Výstava „Můj bohémský Valentýn“ poběží až do 28. února.


ZDROJ & FOTO: koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9