Nové vstupní zkoušky pro japonské chirurgy

16:30 | 26.04.2016 Saki 0
Jak by mohly vypadat nové náborové testy pro japonské studenty chirurgie? Velice jednoduše. Stačí složit origami jeřába, brouka a udělat sushi. Vše ale tak nějak ve zmenšené verzi...
Jedna z největších nemocnic v západním Japonsku, Kurashiki se spojila s reklamní agenturou TBWA\Hakuhodo Japan a vytvořili reklamní projekt a zároveň tzv. "ničivý nábor" nových chirurgů.

Všeobecně platí, že chirurgové musí být zruční, mít dobrý zrak a pevné nervy, aby mohli odolávat stresu. Nemocnice Kurashiki se proto rozhodla zbourat starý přístup při vybírání potenciálních chirurgů a zkusila novou metodu vstupních zkoušek, které identifikují nejlepší potenciální chirurgy mezi studenty medicíny. Školy se totiž hodně zaměřují na faktické znalosti z knih a opomínají reálnou zručnost, která je při této profesi vyžadována.

"V každodenní klinické praxi musí lékaři neustále čelit obtížným výzvám," řekl Dr. Toshio Fukuoka, ředitel centra vývoje lidských zdrojů centrální nemocnice Kurashiki, a pokračoval: "Rádi bychom zhodnotili schopnosti studentů lékařské fakulty i za stresujících okolností, kdy musí být v klidu a dělat správná rozhodnutí. Chtěli jsme tímto zkušebním testem odhalit potenciál a jedinečnost studentů, což obyčejné písemné zkoušky a rozhovory nedokáží."

Je to podle vás dobrý nápad, zavést takovéto zkoušky, které odhalí zručnost?


ZDROJ: campaignbriefasia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9