Wi-Fi zdarma po celém Soulu

20:00 | 25.02.2016 Saki 5
Být připojen k internetu bez toho, aniž by člověk musel čerpat svá mobilní data, je sen většiny z nás. Soul se rozhodl svým obyvatelům tuto možnost nabídnout.
Lidé zírají na svá mobilní zařízení
Lidé zírají na svá mobilní zařízení FOTO: Marc Smith / Flickr.com
Soulská metropolitní vláda chce počínaje rokem 2017 zavést na všech veřejných prostranstvích volný přístup k Wi-Fi, a to včetně autobusů a metra.

Park Won Soon, starosta Soulu, řekl, že metropolitní vláda bude do této modernizace investovat zhruba 374 milionů dolarů v průběhu příštích pěti let. V podstatě se chtějí zaměřit na digitální ekonomiku a tzv. "internetové věcí", jinak řečeno zařízení, která jsou připojena k internetu. Soul také plánuje zavést nový parkovací systém, díky němuž bude snadné zkontrolovat zaparkovaný vůz a jeho stav pomocí telefonu.

Lidé, kteří měli možnost navštívit Soul, budou určitě souhlasit s tím, že se jedná o opravdu moderní město, které je technologicky vytříbené. 

Samozřejmě i u nás se na určitých místech v některých městech setkáte s volně dostupnou Wi-Fi, ale nebylo by lepší mít ji k dispozici všude, neustále? Nebo naopak zastáváte názor, že by venku takhle volně internet být neměl? Co když lidé spolu přestanou komunikovat tváří v tvář?


ZDROJ: techinsider.io

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9