Lunární nový rok - Rok Hada

19:22 | 10.02.2013 Mei 2
Rok 2013 je rokem černého Hada, který podle lunárního kalendáře začíná 10. února, tedy krátce po novoluní ve Vodnáři. Jací jsou lidé narození v tomto znamení? Co můžeme od roku Hada očekávat? Pojďme se na to podívat.
Rok Hada
Rok Hada FOTO: Choo Yut Shing / flickr.com
Tento rok by měl být rokem trvalého pokroku a zaměřením se na detaily. Zaměření se a disciplína pro nás bud nezbytná k tomu, abychom dosáhli toho, co jsme si předsevzali. Had je šestým znamením čínského zvěrokruhu, který se celkově skládá z 12 zvířecích znamení. Had je záhadný, intuitivní, introspektivní a rafinovaný. Starověké čínské moudro říká, že had v domě je dobré znamení, protože to znamená, že vaše rodina nebude hladovět. Také se říká, že pokud najdete hada na své zahradě či na dvoře, přinese vám to štěstí.

V čínském zvěrokruhu následuje Had po Drakovi, ale jeho uctívání je mnohem menší než u Draka. To s sebou nese zlomyslnost, tajemství a prozíravost. Hadovi se také někdy říká malý drak nebo drak junior.
 
Je čas na změnu a odložení špatných věcí z minulého roku. Rok Hada říká, že je čas na přehodnocení své osobní situace v oblasti financí, kariéry a vztahů.
 
Lidé, kteří jsou narozeni v roce Hada, jsou považováni za přemýšlivé a moudré a přistupují k problémům racionálně a logicky, zřídka instinktivně. Tito lidé jsou složité bytosti. Podnikání jim jde většinou velmi dobře, ale často bývají lakomí. Někdy jsou egoističtí a namyšlení. Často jsou velmi aktivní. Nevěří ostatním lidem a spoléhají hlavně sami na sebe. Jsou také velmi bystří a přirozeně intuitivní. Pokud má někdo šestý smysl, je to člověk narozený v roce Hada. To je z části to, co je dělá tak záhadnými. Hadi se objevují ve všech různých barvách a vzorech. To je možná ten pravý důvod, proč lidé, kteří se narodili v roce Hada, rádi oceňují krásu. Jsou velmi styloví a módní a mají vynikající chuť. Bývají velmi atraktivní.
 
Tito lidé mívají často dobrou náladu a dobré komunikační dovednosti, ale mluví málo. Většinou jsou finančně zabezpečeni a nemusí se bát o peníze. Ačkoliv napovrch vypadají klidní, jsou intenzivní a vášniví. Ženy ve znamení Hada jsou dobré v domácích pracích, ale bývají podrážděné.
 
Lidé ve znamení Hada jsou často žárliví a podezíraví. Měli by být opatrní na to, o čem s ostatními diskutují, protože by to mohlo vést i ke ztrátě přátelství. Mají tendenci přehánět. Pochybují o rozsudcích ostatních. Jsou vrtkaví a obvykle mívají problémy ve vztazích či v manželství.
 
Had v roce 2013 je vodní Had. Vodní Hadi jsou štěstím a financemi. Vodní Hadi jsou dobrodružné duše a mají rádi rizika. Jsou inteligentní a mají mnoho tvůrčích nápadů. Vodní Hadi se rádi stýkají s lidmi a poznávají nové přátele. Jsou velmi hrdí na své úspěchy a také velmi přemýšliví a ohleduplní k ostatním.
 
Barva Hada pro rok 2013 je černá. Černá barva je vesmír, polární noc, tma nad propastí. Je barvou hlubokých vod. Černý Had přinese lidem nečekané změny, nestabilitu a proměnlivost. To je důvod toho, proč je důležité plánovat v roce Hada všechno předem a vyhodnotit situace před přijetím jakýchkoliv opatření. Musíte být opatrnější a obezřetnější, než kdy jindy.
 
V tomto roce bude vyžadovat velkou pozornost například podepisování jakýchkoliv dokumentů. Horoskopy pro rok 2013 předpovídají, že je to dobrý rok proto, začít důležitou detailní práci. Podporovány budou výzkum, vývoj a vyšetřování. Had má záludnou energii, která může vést k našemu prospěchu. Nově nalezené ambice vás budou inspirovat v tom, abyste byli tím, čím můžete být.
 
Hadí sklon utrácet peníze rychleji, než je vydělávat, může způsobit napětí v osobních vztazích. Vytvořte si v tomto roce bezpečný prostor pro práci.
 
Pro Hady je šťastným dnem v týdnu pondělí a šťastná čísla jsou 2, 8, 9. Příznivé světové strany pro toto znamení jsou jihozápad a severovýchod. Šťastné barvy jsou žlutá a červená. Květiny tohoto znamení jsou orchideje a další rostlinou je kaktus.
 
Rok Hada končí 30. ledna 2014.

 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9