Firma Netflix spouští svou streamovací službu v Japonsku

17:00 | 04.09.2015 kvacm 0
Ve středu americká firma Netflix spustila své služby v Zemi vycházejícího slunce. Jedná se o partnerství s mobilním operátorem SoftBank, poskytující vysokorychlostní připojení.
Zakladatel Netflix Reed Hastings
Zakladatel Netflix Reed Hastings FOTO: re:publica / flickr.com
Streamovací velikán, který dříve rozesílal DVD poštou, se věnuje streamování filmů už v 50 zemích a dokonce plánuje do roku 2016 vstup i na český trh. V Japonsku se jedná o spolupráci s firmou SoftBank (dříve Vodafone), která je mobilním operátorem a poskytuje internetové připojení pro více jak 36 miliónů domácností.

Nicméně se jedná hlavně o konkurenční boj mezi místními firmami, protože už před několika lety začala v Japonsku operovat firma Hulu ve spolupráci s místní televizní stanicí Nippon Television Network. Ovšem zákazníci se počítají pouze na jeden milión.

Lépe je na tom přímý konkurent SoftBank operátor NTT Docomo, který nabízí službu dTV až pro 4,5 miliónů platičů se 120 000 tituly za cenu 500 jenů měsíčně. Což je nádherných 99 korun.

Služba od Netflixu bude stát jednou tolik, ovšem nejspíše nabídne mnohem více než dTV. Potenciál 36 miliónů domácností oproti momentálním 65 miliónům zákazníků je dost velká šance nejen pro Netflix, ale i pro SoftBank a hlavně japonskou kinematografii.


ZDROJ: japantoday.com
FOTO: re:publica / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9