Největší japonské obchodní domy

22:14 | 01.02.2013 Rinako 12
Kde Japonci nakupují jídlo, oblečení a jiné potřebné věci? Mají k dispozici opravdu velké obchodní domy s velkým výběrem všemožného, pro nás často zvláštního, zboží.
Shibuya 109
Shibuya 109 FOTO: tokyofashion.com

Tokyu
Firma vlastní přes 15 poboček v Japonsku a od roku 1980 otevřel další i v jiných státech. Hlavní obchodní dům se nachází na Shibuyi a je dobře známý jako Shibuya 109.
 
Úplný počátek Tokyu se datuje do 17. století, kdy se ještě Tokio nazývalo Edo. Byl to obchod nabízející jídlo a rozmanité ovocné šťávy. Firma později také vlastnila přes 140 pekáren po celém Japonsku. Od roku 1979 se obchodní dům začal specializovat na módu pro mladé lidi a brzy se stal hlavním nákupním centrem.





Seibu
Obchodní dům Seibu byl v Japonsku otevřen roku 1949.
 
Historie Seibu sahá až do roku 1915, kdy železniční společnost Seibu Railway Company otevřela malý supermarket uvnitř stanice na Ikebukuro. Obchod byl neuvěřitelně úspěšný. Bohužel brzy na to vyhořel a byl na dlouhou dobu uzavřen. Po znovuotevření obliba stále rostla až do dnešní doby.
 
V roce 2003 si firma prošla krizí a musela se spojit s dlouholetým rivalem Sogo Co. Dnes je Seibu jeden z předních japonských obchodních domů. Má přes dvacet poboček po Japonsku a další řadu obchodů i mimo Japonsko.





Marui
Marui je japonský obchodní dům založený v roce 1931 Chuji Aoiem. V dřívější době jsme zde mohli koupit nábytek. Během druhé světové války byly všechny obchody a i hlavní sídlo zničeno, ale brzy byly opět opraveny a bylo postaveno ještě více poboček. V současné době je Marui zaměřený hlavně na módu pro ženy a firma je pod velením pana Tadao Aoie. 
 
Marui je jeden z největších obchodních domů zaměřených na módu pro mladé ženy a dívky. Společnost byla také jednou z prvních, která svým zákazníkům nabídla platební karty, a od té doby získala milióny odběratelů.





Na YouTube kanálu Many Hondy najdete více videií jak o Shibuya 109, tak o Shinjuku Marui One.

Isetan
Isetan, japonský obchodní dům s hlavním sídlem v Tokiu ve čtvrti Shinjuku. Byl založen již v roce 1886. Byl jeden z prvních domů, který otevřel své pobočky i mimo Japonsko (Bangkok, Shanghai, Jinan, Singapur, Kuala Lumpur).
 
Isetan se specializuje na výrobky pro mladé. Nabízí širokou škálu oblečení, jídla a domácích potřeb.
 
Hlavní obchod, který se nachází v Tokiu je zodpovědný až za polovinu celkového výdělku, který utrží všech deset obchodů nacházejících se v různých japonských městech (roční příjem z prodeje se pohybuje okolo 3 miliard yenů).





ZDROJ: virtualjapan.com
FOTO: tokyofashion.com, virtualtourist.com, flickr.com, tenkai-japan.com, fotocommunity.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9