Kočičí ostrov Aoshima

16:00 | 03.04.2015 Myunghee 7
Japonský ostrov Aoshima neboli "Kočičí ostrov" láká kočičí milovníky z celého světa.
Kočky z ostrova Aoshima
Kočky z ostrova Aoshima FOTO: metro.co.uk

Ostrov Aoshima, nacházející se v japonské prefektuře Miyazaki, se v poslední době stal chlupatějším než kdy dřív.

Ostrov, jehož rozloha činí jen něco přes kilometr, se stal před několika lety rájem pro kočičí milovníky díky jeho obrovské populaci toulavých koček

Původně zde byly kočky navezeny kvůli odlovu myší, které rybářům ničily sítě. Myši byly ovšem brzy vyloveny a kočky se rychle přemnožily. 



Odhaduje se, že v současné době žije na ostrově okolo sto dvaceti koček, což znamená, že na každého obyvatele ostrova připadá šest koček.

Navzdory tomu, že se zde nenacházejí žádné restaurace, obchody, a dokonce ani kiosky, je ostrov vyhledávanou turistickou destinací pro kočičí nadšence, kteří se sem v houfech hrnou ze všech koutů. 


Dvacetisedmiletá návštěvnice ostrova Aoshima, Makiko Yamasaki, říká: "Je tady spousta koček. Také jsem tady viděla takovou starou čarodějnici, která je krmí. Připadalo mi to docela vtipné."


Většina tamních obyvatel jsou lidé v důchodovém věku, kteří zde zůstali, zatímco zbytek obyvatel se po druhé světové válce odstěhoval za prací na hlavní ostrovy.



V japonské kultuře je kočka poslem dobrých znamení. Přesto to však vypadá, že se situace na ostrově Aoshima v brzké době změní. Minimálně deset koček bylo v poslední době vykastrováno a místní obyvatelé jsou již otrávení z neustálého přívalu turistů.

Takže pokud máte v plánu návštěvu tohoto ostrova, měli byste si pospíšit! 

 



ZDROJ: metro.co.ukdailymail.co.ukibtimes.co.uknbcnews.com

 


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9