Více jak polovina Korejců říká, že jsou chudí

13:44 | 23.01.2013 arashinka 9
​Více než polovina Jihokorejců si myslí, že patří do třídy s nízkými příjmy. Tento fakt je podložen výsledky průzkumu, který v Jížní Koreji proběhl.
Pouliční scéna
Pouliční scéna FOTO: koreabang.com
V průzkumu, který byl zveřejněn v pondělí, se odráží všeobecné klesání příjmů občanů, kvůli vleklé státní hospodářské krizi.

Podle celostátního průzkumu, kterého se účastnilo 1000 lidí, jež byli vybráni Korejským Institutem zdraví a sociálních věcí, 50,5% dotázaných řeklo, že jejich příjmy balancují na pokraji průměrného příjmu střední třídy.

Dalších 36,9% odpovědělo, že patří do střední třídy, zatímco pouze 10,5% lidí odpovědělo, že patří mezi lidi s vyššími příjmy.

Na základě průzkumu se Jihokorejci nejvíce obávají přípravy na odchod do důchodu, následně o vzdělání, zaměstnání, zdravotní péči a nakonec o rodinné dluhy.

Téměř 29% dotázaných je nespokojeno se současnou politikou sociálního zabezpečení, kterou zavedl úřadující Lee Myung Bak, zatímco pouze 18,4% lidí je spokojeno.

Dotázaní řekli, že budoucí zvolená prezidentka Park Geun Hye, která se své funkce ujme ke konci února, by se měla zaměřit na takovou politiku, která by vytvořila více pracovních míst, snížila zdravotní výlohy a nabídla finanční pomoc a bydlení třídě s nízkými příjmy.

ZDROJ: Koreanherald

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9