Mladí Korejci nejsou spokojeni se svým bydlením

13:00 | 25.10.2019 Eunka 1
Myslíte, že v Jižní Koreji není chudoba, nebo že tam všichni mají důstojné a vhodné bydlení? Bohužel tomu tak není. Zejména mladí Korejci tvrdí, že je deprimuje jejich neuspokojivé bydlení. 
I takto může bydlení v Koreji vypadat
I takto může bydlení v Koreji vypadat FOTO: Youtube screen
V korejských seriálech možná vídáme blahobyt a samé úžasné a luxusně vybavené domy, realita už ovšem není tak růžová. 

Nedávný průzkum odhalil, že mnoho mladých domácností v Jižní Koreji žije ve špatných podmínkách a nedůstojném obydlí. Mají ubytování, které nesplňuje minimální standardy slušného bydlení. 

Podle studie provedené Korejským institutem pro zdravotnictví a sociální věci žilo 8,9% z 233 Korejců ve věku od 19 do 34 let v bytech nesplňujících minimálními standardy vhodného bydlení a 24,7% z nich bylo od roku 2017 zatíženo přemrštěnými náklady na bydlení. Některým lidem bylo navíc bydlení odepřeno kvůli nedostatku bytů.

Domácnosti, které nesplňují minimální standardy bydlení, jsou ty, které nesplňují žádný ze základních vládních standardů bydlení, jako je oblast bydliště a počet pokojů používaných v domácnosti. Podle ministerstva půdy, infrastruktury a dopravy je minimální obytný standard pro jednu domácnost 14 metrů čtverečních a pro pár je minimálním standardem dům o velikosti 26 metrů čtverečních s jídelnou a kuchyní. To si však nemůže dovolit každý. Nájemné představující více než 20 procent měsíčního příjmu je považováno za nadměrnou zátěž.

I v Koreji končí mnozí lidé na ulici a stávají se bezdomovci. Podle průzkumu bylo zjištěno, že častěji se bezdomovci stávají muži.

Studie také odhalila, že domácnosti s nižším akademickým vzděláním, vícečlenné domácnosti s nízkými příjmy a obyvatelé velkých měst, častěji trpí chudobou a musí se spokojit s nedůstojným bydlením. Kritici říkají, že vláda musí v této oblasti zasáhnout, což se týká i distribuce sociálního bydlení pro mladé lidi.

Jak se na tento problém díváte vy? Myslíte, že v Koreji bydlí lidé lépe než u nás nebo naopak?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9