Mobilní a PC hry v asijském stylu

20:44 | 25.01.2013 Flash 17
Následující článek je pro ty, co ve škole upřednostňují jinou činnost než učení, anebo doma nemají co dělat.
iOS - Android - Windows
iOS - Android - Windows FOTO: Vlastní výroba
Začneme mobilními telefony.

Pokud jste někdy hledali něco, co by vaší fotce dodalo tzv. kawaii nádech, tak tu mám něco pro vás. Jedná se o aplikaci Line Camera, kterou má na svědomí společnost Naver. V editoru, se kterým se naučíte zacházet prakticky okamžitě behěm několika minut, můžete z jednoduché fotky udělat něco naprosto šíleného, roztomilého nebo jak libo.





iOS verze
Android verze


Další aplikací je mobilní verze portalu tokyofashion.com. Takže pokud toužíte vidět, co za šílenosti tokijská mládež nosí, tak si tuhle aplikaci nenechte ujít.



iOS verze
Android verze

Dále tu je aplikace Chibi Me. Je to pro ty z vás, kteří máte rádi anime a taky si rádi tvoříte vlastní postavičky.



iOS verze
Android verze

Možná bysme si mohli i něco zahrát, ne? A co začít nejdřív se starýma klasikama.

Final Fantasy
Pro mobily zatím vyšly 4 plnohodnotné předělávky: Origins, II, III a IV.
Kdo by neznal Final Fantasy? No, kdyby náhodou vážně někdo, tak ve zkratce se jedná o fantasy RPG zasazenou do fiktivního světa a s fiktivními postavami. Každá z her vždy nabídla parádní příběh a silné motivace hrát dál a dál. 

Malé upozornění pro majitele iZařízení : iPhone/iPod a iPad verze jsou dvě odlišné hry.

Final Fantasy Origins


iOS verze (7.99€)
Android verze (180kč)

Final Fantasy II


iOS verze (7.99€)
Android verze (180kč)

Final Fantasy III
Tady už hra nabídla trochu revoluci v podání 3D grafiky. Samozřejmostí je poutavý příběh a desítky hodin hraní.




iOS verze (14.49€)
Android verze (332kč)

Final Fantasy IV




iOS verze (14.49€)
Android verze zatím není

Zdá se vám to drahé? Mně taky. Ale když si vzpomenu, co jsem si užil za zábavu se sérií Final Fantasy, možná bych i uvažoval. Navíc, určitě máte svoje způsoby jak si ty hry sehnat zdarma, že ano.

Soul Calibur
Hráli jste někdy Tekkena? Možná jste i slyšeli o další bojovce co Namco Bandai tvoří, o sérii Soul Calibur. Tvůrci se rozhodli předělat první díl téhle skvělé serie pro mobilní telefony. No, pokud nemáte tušení o čem to tu mluvím, možná byste se měli podívat na tohle video.





iOS verze (13.99€)

Tekken Bowl
Pokud vám něco říká Tekken 5/Tekken 5:Dark Ressurection, tak tam byla právě tahle minihra. No a pokud vás to bavilo, tak si to můžete zahrát i na cestách. Bohužel, Tekken jako takový na mobily zatím nevyšel. 




iOS verze

Street Fighter x Tekken Mobile
Jedná se o remake PC/X360/PS3 hry se vším všudy.

 



iOS verze (0.99€)

Fruit Ninja
Světoznámá hra. Kdyby vás náhodou minula, tak zde malé vysvětlení: po displeji vám létá různé ovoce a vy ho musíte prstem rozseknout napůl, samozřejmě čím víc bodů máte, tím je hra těžší, lítá vám více ovoce a vy si můžete dovolit pouze 3 chyby. Po obrazovce se občas mihne bomba, když ji přeseknete, tak končíte. Hra nabízí více herních modů, kdy klasický jsem vám právě popsal, pak také arcade - to je hra na čas, kde přeseknutí bomby znamená pouze strhnutí času, který máte, no a pak je hra dvou hráčů přes bluetooth nebo společnou WiFi. Tablety nabízí mod hry na jednom zařízení. Za odehrané hry získáváte body a za ty si můžete koupit různé bonusy jako třeba možnost 3x přeseknout bombu, bonusové super ovoce atd. 



iOS verze (0.99€) [iPad verzi naleznete na app store pod názvem Fruit Ninja HD]
Android verze (23kč)
Windows Phone verze (21kč)

Sakura Slash
Hra na způsob Fruit Ninja. Taky sekáte, co vám na displej skočí, ale po osobním ozkoušení musím říct, že Sakura je asi 3x náročnější na rychlost rukou. Za odehraná kola získáváte body a za body si můžete koupit nějaké pěkné bonusy.



iOS verze
Android verze

Zenonia SAGA
Toto RPG má už 5 dílů, z toho první dva jsou placené a zbytek vužívá takzvaných in app purchases (platíte přímo ve hře když si chcete ulehčit hru.) Pro někoho, kdo má rád akční RPG, je tohle naprostá povinnost.



Trailer na pátý díl 


iOS verze - Zenonia , Zenonia 2, Zenonia 3, Zenonia 4, Zenonia 5
Android verze - Zenonia , Zenonia 2, Zenonia 3, Zenonia 4, Zenonia 5

Chaos Rings, Chaos Rings Omega & Chaos Rings 2
Chaos Rings je další z RPG od tvůrců Final Fantasy. Těšit se můžete na boje ve stylu FF série s tím rozdílem, že budete mít pouze 2 bojovníky. Samozřejmostí je úžasný příběh, skvělá grafika a dlouhé hodiny hraní.




Trailer na nejnovější díl 


Chaos Rings
iOS verze (7.99€)
Android verze (176kč)

Chaos Rings Omega
iOS verze (7.99€)
Android verze (176kč)

Chaos Rings 2
iOS verze (14.49€)

Tím bych mobily ukončil a podíval se na pár PC her.

S4 League
Tak u téhle hry jsem proseděl nejeden večer. Jedná se o anime střílečku z pohledu třetí osoby. Hra je čistě online a zcela zdarma. Připlatit si můžete, pokud se vám zalíbí některé z oblečení na vaši postavu, nebo nějaká fešácká zbraň či nějaké vylepšení. Můžete se spolehnout, že zdejší komunita je převážně z nadšenců do anime, ale i dokonce k-popu, i když je to teda převážně pánská komunita. 



Hra má tyto módy:
Deathmatch
Dva týmy, mapa a do sebe! 

Captain
Několik šťastlivců náhodně vybraných - nebo nešťastlivců? - získá 500 životů, avšak protivník je vidí na mapě. Když těchto 5 zemře, hra končí. Tým, který přišel první o své kapitány, prohrál. 

Touchdown
Opět hra na týmy. Ve středu se nachází ''míč'', váš úkol je ho sebrat a dostat do soupeřovy ''branky''. Samozřejmě cestu si musíte prostřílet a neuškodí i menší strategie. Kdo první dosáhne předem stanovených počtu bodů, ten vyhrál. Pokud se za uplynulý čas nestihne dát předepsaný počet bodů, vítězí ten s více body na kontě. Pokud zápas skončí např. 4:4, hra spočítá skore všech hráčů a kdo dohromady nastřádá nejvíce, tak vítězí. 

Chaser
Jeden proti všem! Ale žádný strach, to oni se vás budou bát. Jste téměř nesmrtelný, zabíjíte na pár ran a máte po boku Shinigamiho (boha smrti). Když všechny zabijete nebo to nestihnete, úkol za vás převezme někdo jiný a vy se musíte snažit přežít co nejdelší dobu.

Battle Royal
Všichni proti všem. Hráč s nejvíce počtem bodů získá na svou hlavu terč a všichni vidí, kde je. Kdo zabije označeného, získá více bodů. 

Arcade
Jedná se o takový kooperativní story mód. Střílíte počítačové protivníky a plníte úkoly, především úkol všechny zabij a přežij.

Siege
Hra na dobíjení území. Za dobytí získáte body a snažíte se udržet co nejdéle. Hru ukončí pouze čas.



Hru momentálně vyrábí společnost Alaplaya a vy si ji můžete stáhnout na jejich stránkách.

Kdybyste náhodou začali hrát, s radostí vás přijmu ve svém K-Pop Teamu, který má právě 12 členů. Stačí jen poslat žádost. Hraju pod jmény FlashCZ a Hyuna4MINUTE.

Audition
Toto je hra pro všechny hudební a taneční nadšence. Hra se ovládá čistě na klávesnici pomocí šipek a mezerníku. Pak už podle toho, co si hra nadiktuje. Hrát můžete až v osmi lidech. Za vítězství v soutěžích získáváte peníze a za ty se můžete nějak fešácky ohodit. Zatancovat si můžete na neznámé singly, ale také na všemi milovaný k-pop od 2NE1 přes Big Bang až třeba k Super Junior. Song je zcela na vás, záleží, na co si troufnete. Ve hře se netancují officiální choreografie, ale choreo, které si hra vymyslí.



Jak vypadá takový tanec na Fantastic Baby 


Sice jsem to už dlouho nehrál, ale kdyby náhodou měl někdo zájem, tak se můžeme domluvit.

K-Pop naleznete ve verzi SEA a v korejské verzi.
Audition SEA naleznete tady - audition.playpark.net/


Závěrem bych chtěl říct, že hry rozhodně nejsou všechny, je to jen výčet her, které mě osobně přijdou zajímavé. Na internetu se jich jistě povaluje ještě hromada. 

Příště si povíme, jak dostat do mobilu a PSP Pokemony vyráběné pro GameBoy Color a GameBoy Advance. Přesný postup bez rizika, ať už máte Android, iOS, Symbian, Windows Phone, Javu nebo Playstation Portable.


FOTO: iTunes, google.play.com, Alaplaya

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9