K-food is good [Report]

17:00 | 25.12.2014 Suzannu 2
V pátek 5. prosince se v Praze konala první akce s názvem K-food is good, která se konala pod vedením Czech Hallyu Wave. 
Pajeon
Pajeon FOTO: Lea Fox
K-food is good je akce, která má za účel přiblížit více korejskou kulturu, co se týče hlavně korejského stravování. Akce se konala v ulici Na Perštýně na Praze 1 a začátek akce byl stanovený na 18 hodinu.

Při příchodu na akci jsme všichni jako mikulášskou nadílku dostali šest receptů napsaných v češtině na ta nejznámější korejská jídla, jako je například bulgogi, kimchi nebo kimbap. Dále dvě knížky plné různých korejských pokrmů i s obrázkovými ukázkami psaných v angličtině. S velmi užitečnou nadílkou jsme se tedy všichni usadili v sále ke stolům naproti malému podiu. Po velmi příjemném přivítání organizátorek Czech Hallyu Wave a sdělení programu následovala první naplánovaná činnost. Tou bylo udělat virální video o tom, jak v Česku lidem chutná korejské jídlo. Byla jsem jedna z dobrovolníků na ochutnávání společně s dalšíma třemi slečnami. Nevím jak pro ostatní, ale dovoluji si říct, že pro nás jako dobrovolníky to byla určitě velká legrace a taky činnost spousty překvapení, protože hodně jídel jsme neznaly a tak občas díky strašidelnému vzhledu to byla docela i výzva ochutnat. Co nás na konci asi nejvíc překvapilo, bylo hroznové želé, které sice nepůsobilo vzhledově zrovna lákavě, ale chutnalo asi nejlépe. 

Po videu následovala ochutnávka jídla. Každý si mohl vzít krabičku s jídlem, kde se nacházelo kimchi, bulgogi, nudle japchae, kimbap či korejské knedlíčky mandu. A protože k jídlu nesmí chybět ani pití, vedle v místnosti byl menší bar, kde se dala zakoupit minerálka, džus či například víno za velmi nízké ceny. A protože bylo slíbené i vaření s paní Kim Hyun Ju z restaurace Tokyo U Kavalíra, vařila nám paní Kim, zatímco jsme jedli, abychom nebyli hladoví. A abychom mohli jídlo připravit i doma, vybrala jídlo zvané pajeon, protože není velmi složité na přípravu a k vaření nám stačí potraviny, které seženeme v každém obchodě. Byla vybraná i slečna, která si to samé jídlo mohla zkusit uvařit na místě hned po paní Kim a myslím, že se jí vedlo moc dobře.

Chvíli při jídle nám zkrátila i JT ze skupiny Six Of a Kind svým pěkným zpěvem. Všichni zvědavci ochutnali pajeon a mohli jsme se přesunout k poslednímu bodu večera a to přednáška na téma korejské jídlo a korejský strávník, která byla opravdu zajímavá a přednášející byla sympatická a nejednou jsem se zasmála. 

Za mě akci hodnotím velmi kladně, myslím, že i když tato akce byla pořádaná poprvé, vydařila se dobře. Stejně tak doufám, že lidem, kteří se přišli podívat, se zde líbilo a naopak ten, kdo si tuto akci nechal ujít, si jí nenechá ujít příště. 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9