Programové zajímavosti Japonského klubu Olomouc

19:00 | 21.11.2014 tsal 1
Zajímá vás tvorba Hayaa Miyazakiho, krátkometrážní filmy, překlad z japonštiny, mezinárodní vztahy Japonska na začátku 21. století nebo prostě jen máte čas a jste z okolí Olomouce? Pak je nejbližší program Japonského klubu Olomouc právě pro vás!
Japonský klub Olomouc
Japonský klub Olomouc FOTO: Facebook.com/japonsky.klub

Přednáška: Hayao Miyazaki a jeho filmy

Kdy: 25. 11. 2014 od 19:00
Kde: Křížkovského 10, velká učebna
Co: Že neznáte Hayaa Miyazakiho? A co třeba anime filmy Cesta do fantazie, Princezna Mononoke nebo Naushika z Větrného údolí? Teď už se mnohým z vás určitě rozsvítilo. Přijďte si poslechnout, kde čerpal svou inspiraci, jak ho ovlivnila západní a východní kultura, a především jaké hlavní motivy se v jeho dílech objevují a proč je tak těžké jednoznačně říct, o čem filmy studia Ghibli vlastně jsou.


Promítání: Krátkometrážní a středometrážní anime

Kdy: 27. 11. 2014 od 18:30
Kde: Tř. Svobody 26, učebna 1.49
Co: Tradice filmových čtvrtků pořádaných JKO je již dlouho zaběhlá a rozhodně by neměla uniknout pozornosti žádného milovníka filmové tvorby. Tentokrát váš čeká průřez zajímavými krátkometrážními a středometrážními anime od počátků japonské animace, až k současné syntéze ruční kresby a 3D animace. Čekají vás japonské reklamy, surrealistické hříčky i adaptace proslavených novel, to vše od známých i méně známých studií. Před promítáním pak proběhne krátký úvod, v němž budete seznámeni se stručnou historií japonského anime.
Filmy budou promítány v japonském originále s českými a anglickými titulky.


Překlad z japonštiny: Jak médium ovlivňuje překlad

Kdy: 29. 11. 2014 od 14:00
Kde: Křížkovského 10, Aula Filozofické fakulty UP
Co: Pokud se zajímáte o překlad, nebo jen chcete vědět, jaké jsou rozdíly v překladu mangy, knihy a filmu, rozhodně byste si neměli nechat ujít panelovou diskuzi, v níž vám tuto oblast překladatelství přiblíží trojice diskutujících s bohatými zkušenostmi - Mgr. Anna Křivánková, Mgr. Klára Macúchová a Mrg. Martin Tirala, Ph.D.
 

Mezinárodní vztahy Japonska na počátku 21. století

Kdy: 8. 12. 2014 od 17:00
Kde: Křížkovského 10, Aula Filozofické fakulty UP
Co: Ve spolupráci s Katedrou asijských studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci pro vás JKO přichystal dvě přednášky na téma "Mezinárodní vztahy Japonska ve 21. století".

Japonsko-čínské vztahy na počátku 21. století: Krize důvěry a selhání elit - od 17:00 do 18:30 - přednášet bude Doc. Ing. Jan Sýkora, M.A., Ph.D., japanolog, zástupce ředitele Ústavu Dálného východu, vedoucí Japonských studií Ústavu Dálného východu Univerzity Karlovy v Praze s odborným zaměřením na moderní a soudobé dějiny Japonska.

Japonsko-korejské vztahy na počátku 21. století: V zajetí minulosti - od 18:30 do 20:00 - přednášet bude Mgr. Michal Vodrážka, MPP, koreanista a analytik Výzkumného centra AMO a přední odborník na zahraniční a bezpečnostní politiku Japonska a situaci na Korejském poloostrově.


Více informací, aktuality a odpovědi na veškeré případné dotazy naleznete zde:
Oficiální stránky: japonskyklub.cz
Twitter: twitter.com/japonskyklub
Facebook: facebook.com/japonsky.klub

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9