Surrealistické umění Yosukeho Uena

20:00 | 11.11.2014 Peťul_TripleS 0
Pokud se odvážíte vstoupit do světa japonského umělce Yosukeho Uena, připravte se na podivné a surrealistické dobrodružství. Jste připraveni? Vyrážíme!
Dílo Yosukeho Uena
Dílo Yosukeho Uena FOTO: spaceegg77.com
Ueno vás vezme na magickou jízdu, kde vám všem představí obří mládě labutě, které vypadá jako bratranec černé ovce z Rainbow Bright. Divným, strašidelným ale krásným způsobem vyniká umění tohoto umělce díky jeho zajímavému přirovnání a skryté symbolice. Lebky, labutě, nůžky a dokonce i AOL znaky se objevují v jeho malbách, takže by vás mohlo zajímat, jaké skryté poselství nesou.

„Vždy začínám novou práci bez podrobných návrhů. Doufám, že se ten kus dokončí nad rámec mé fantazie. Někdy si říkám, že umělci jdou ruku v ruce s umělci. Vědci nemají možnost předem zjistit výsledek experimentu. Totéž se dá říct o vytváření umění,“ říká umělec Yosuke Ueno.







Yosuke Ueno se narodil v Japonsku roku 1977. Staví svůj svět od dob svého dětství a měl svoji první sólovou výstavu v Yamaguchi, v Japonsku v roce 1994, kdy mu bylo šestnáct. Jeho práce je k vidění v některých z uznávaných galerií a také na některých výstavách v jeho rodné zemi v Shimoni-Seki Museum a Museum of Contemporary Art Tokyo.

Na více fotografií se můžete podívat na jeho stránce. Už jste o tomto nadaném umělci slyšeli? Zaujala vás jeho díla? Pochlubte se o váš názor s námi v komentářích.


ZDROJ: mymodernmet.com
FOTO: spaceegg77.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9