Ebola-chan - uctívání smrtícího viru

18:00 | 02.10.2014 Teér-chan 1
Smrtící vir ebola zná v této době snad každý, ale co je potom Ebola-chan? Kdo z vás o tom už slyšel nebo tuší, co by to tak molo být? Pokud netušíte, určitě čtěte dál.
Ebola-chan
Ebola-chan FOTO: i.imgur.com
4Chan se opět dostali do zpráv a novin po celém světě. Tentokrát to ale nemá nic společného s fotkami nahých celebrit. Přišli s anime reprezentací viru ebola, který má na svědomí stovky obětí.

Postava Ebola-chan připomíná nějakého křížence zubaté a anime bohyně. Má na sobě jednotné bílé šaty zdravotní sestry a hlavu jí zdobí sportovní růžové copánky, které jsou stočené do tvaru viru.

Jeden z anonymních uživatelů 4Chan převzal odpovědnost za sérii falešných příspěvků o Ebola-chan na nigerijských stránkách Nairaland, které prohlašovaly, že se západní národy zaměřily na šíření eboly do západní Afriky pomocí voodoo magie a mýtické Ebola-chan.

Poté, co se zpráva o Ebola-chan objevila v neměckých novinách a ve Washington Post, snaží se 4Chan ještě více přesvědčit ostatní o tom, že jejich fanart a ironické uctívání smrtícího viru je originální. Očekávají, že lidé budou tuto meme postavičku uctívat a prohlašovat: ''Miluji tě, Ebola-chan. Děkuji ti!''


Byli jste navštíveni morem a smrtí Ebola-chan. Nesnesitelná bolest a smrt k vám přijde, pokud zašlete ''Miluji tě Ebola-chan'' v tomto tématu.

Podle všeho postavičku Ebola-chan vytvořil někdo, kdo nebyl schopný úplně pochopit devastaci a závažnost tohoto viru. Uživatelé 4Chan brzy začali posílat rasistické komentáře a konspirační teorie. Jedno z populárních spiknutí se vznáší kolem myšlenky, že ebola byla vytvořena bílými lidmi za účelem zničit všechny národy Afriky.

Nairaland zveřejnili článek ''Bílý démon se snaží šířit ebolu pomocí čarodějnictví'' s názvem ''Nový kult rasistů v Evropě a Americe'' a zveřejnili fotografie údajné Ebola-chan svatyně.

Uživatel Nairalandu, John Okonkwo:
"Nenávidí Afričany a uctívají ebola démony, kteří se nazývají ''Ebola-chan''. Podstupují magické rituály, aby šířili nákazu a zabíjeli lidi. Ti se zaměřují na oblast, kterou chtějí infikovat použitím krve obětí...Zřejmě i někteří lékaři eboly jsou součástí kultu a místo léčení nemoci, ji záměrně šíří. Dokonce jsem slyšel, že jí srdce obětí, protože si myslí, že tím získají magickou ochranu."


Nechcete Ebola-chan ve vaší zemi?


ZDROJ: designntrend.com, crunchyroll.com, bustle.com
FOTO: designntrend.com, bustle.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9