Úspěšná čínská tenistka Li Na ukončila kariéru

15:00 | 20.09.2014 Sunhye 2
Dvojnásobná vítězka grandslamu potvrdila konec své kariéry. O jejích důvodech si můžete přečíst v článku.
Li Na
Li Na FOTO: sunpeople80im.com
Dvaatřicetiletá čínská tenistka, vítězkyně letošního Australian Open, přiznala, že její dlouhodobé problémy s kolenem ji donutily ukončit profesionální kariéru. Na se stala první Asiatkou, která vyhrála tzv. slam. V roce 2011 se jí podařilo zvítězit na French Open. Od Wimbledonu v červenci nenastoupila v žádném turnaji kvůli zranění.

Řekla: "Většina lidí ve světě tenisu ví, že moje kariéra byla poznamenána mým špatným pravým kolenem. Po čtyřech operacích a stovkách injekcí týdně na zmírnění otoků a bolesti mě moje tělo prosí, abych na něj netlačila. Moje předchozí operace byly na pravém koleni. Poslední operace letos v červenci se týkala mého levého kolena. Po několika týdnech rekonvalescence jsem zkusila projít všemi kroky nezbytnými pro návrat na kurt. Tentokrát to bylo jiné, než když jsem se vracela po předchozích operacích. Jedním z mých cílů bylo uzdravit se co nejrychleji, abych byla připravená na první WTA turnaj v mém rodném městě, Wuhanu. Ať jsem se snažila, jak jsem chtěla, moje tělo mi stále říkalo, že ve svých 32 letech už nikdy nebudu schopná soutěžit o nejvyšší příčky. Sport je příliš soutěživý, příliš dobrý na to, aby člověk nebyl stoprocentní. Stálo mě to několik bolestných měsíců, než jsem konečně dospěla k rozhodnutí, že mé chronické potíže už mi nikdy nedovolí být takovou tenistkou, jakou můžu být. Z osobního hlediska se těším na novou kapitolu svého života, snad založím rodinu a znovu navážu vztah s těmi, na které jsem neměla čas, zatímco jsem hrála."

Kromě vítězství Grandslamu si za svou kariéru Na vydělala přes 16 milionů dolarů a vyhrála devět titulů WTA (pozn.: ženská tenisová liga). Přejeme jí jen to nejlepší.


ZDROJ: skytrendnews.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9