Davis Cup Japonsko - Česko: 3. den

21:29 | 06.04.2014 Sunhye 0
Dnes se odehrály poslední dva zápasy mezi Japonskem a Českou republikou. Na postupu Česka už nemohly nic změnit, jaké je ale konečné skóre?
Japonská dvojka Taro Daniel
Japonská dvojka Taro Daniel FOTO: sport.cz
Opět od šesti hodin ráno českého času se dnes hrály poslední dva zbývající zápasy čtvrtfinálového kola Davis Cupu. Jelikož postup českého týmu byl již jasný, oba zápasy se hrály jen na dva vítězné sety (oproti klasickým třem). Japonské fanoušky výsledek ale jistě nepotěšil.

1. zápas: Uchyiama - Rosol

V zápase, ve kterém se hráči brejkovali navzájem, pravděpodobně rozhodlo spíše štěstí. Duel mezi českým 40. hráčem žebříčku ATP a japonským hráčem s ATP pořadovým číslem 268 byl totiž velmi vyrovnaný. Nakonec však kromě štěstí rozhodly ve třetím setu i Rosolovy daviscupové zkušenosti a Japonec po včerejší čtyřhře prohrál i dvojhru.

Uchyiama - Rosol: 3:6, 6:3, 4:6.


Yasutaka Uchyiama


Lukáš Rosol
 

2. zápas: Daniel - Veselý

V závěrečném zápase duelu se v Japonsku předvedl nejmladší z českých hráčů - Jiří Veselý - proti kterému nastoupil domácí Taro Daniel. Stejně jako první dnešní hra, byla i tato velmi vyrovnaná a Daniel měl s českým tenistou co dělat. Hráči si opět brali podání a pouštěli se i do dlouhých výměn. Svou první daviscupovou výhru však nakonec vybojoval Veselý, který Japonce utloukl zejména svým rychlým podáním.

Daniel - Veselý: 4:6, 4:6.


Taro Daniel


Jiří Veselý

 
Konečný stav:
Japonsko - Česká republika: 0:5

Bohužel, přes dvojnásobné vítěze Davis Cupu se japoncům projít nepodařilo. Určitě jim ale budeme fandit i příští rok.


FOTO: sport.idnes.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9