Davis Cup Japonsko - Česko: 2. den

18:00 | 05.04.2014 Sunhye 2
Dnes se v rámci čtvrtfinále Davis Cupu mezi Japonskem a Českem odehrála čtyřhra. Kdo si vedl lépe a připsal tak na své konto bod?
Japonský daviscupový tým
Japonský daviscupový tým FOTO: ceskatelevize.cz
Opět již v šest hodin ráno českého času začal přímý přenos čtyřhry, ve které se proti sobě postavili Tatsuma Ito/Yasutaka Uchiyama a Lukáš Rosol/Radek Štěpánek. Zápas sliboval přestřelky na síti, riskantní voleje a chytré prohozy.

Jelikož spolu čeští tenisté ještě nikdy čtyřhru nehráli, chvíli jim trvalo, než se sehráli. Japonci toho ale nevyužili, jak by mohli. S Čechy se sice prali statečně, za stavu 4:5 je však zejména Rosol přetlačil ve výměnách od základní čáry, sebral jim podání a vyhrál tím první set 6:4. Ve druhém setu se hra trochu zdramatizovala, mladému Uchiyamovi se dařily voleje a dokonce sebral českému páru podání. Rosol se Štěpánkem se ovšem nedali zastrašit a re-breakem srovnali stav na 3:3. Zbytek setu si pohlídali a stejně jako v tom prvním, rychlým 'brejkem' zvýšili své vedení na 2:0 na sety.


Yasukata Uchiyama (vlevo) a Tatsuma Ito


Lukáš Rosol (vlevo) a Radek Štěpánek

Na třetí set se dokonce přišel podívat japonský císař Akihito se svojí ženou Michiko. Bohužel, ani to už Itovi a Uchiyamovi nepomohlo ke zlepšení svého výkonu. Byť hráli vyrovnaný zápas, chyby i skvělé prohozy, voleje se střídaly na obou stranách a často se gamy rozhodovaly až po shodě, v koncovce sady prokázali větší sílu (pravděpodobně i tu psychickou) čeští tenisté. Prakticky nachlup stejně jako v obou předchozích sadách vyhráli i tu třetí 6:4 a získali tak pro Českou republiku třetí postupový bod. Na závěr se všichni zúčastnění uctivě poklonili císařskému páru a Česko už mohlo slavit pokřikem: "My tu mísu zase vyhrajem!"

Ito/Uchiyama - Rosol/Štěpánek: 4:6, 4:6, 4:6.
 
Stav duelu: Japonsko - Česká republika: 0:3.
Český tým postupuje do semifinále.

I přes to, že Česko již postoupilo, se s největší pravděpodobností zítřejší zápasy odehrají. Nasazeni mohou být "slabší" hráči, aby i oni měli šanci si na vrcholovém turnaji zahrát, a byť již "o nic nejde", získat zkušenosti. I z těchto zápasů vám zítra přineseme krátký report a konečný stav čtvrtfinálového klání.


FOTO: sport.idnes.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9