I pandy se zúčastní fotbalového šampionátu

19:56 | 12.06.2014 Erik 4
Nepůjde samozřejmě o pandí hráče, ani o role maskotů, jak je u nich obvyklé. Budou mít tentokrát úlohu "komentátorů" snažících se dopředu odhadnout výsledek zápasu. A jak to bude probíhat?
Fotbalová bitva v plném proudu
Fotbalová bitva v plném proudu FOTO: facebook.com/ipandacom?fref=ts
Možná si ještě vzpomenete na věštecky nadaného chobotničáka Paula, který úspěšně předpovídal výsledky zápasů německého týmu na předcházejcím fotbalovém mistrovství světa v Jižní Africe v roce 2010. Ačkoli se letošního šampionátu již nedočkal, nebudou sázkaři a zvídaví diváci o nic ochuzeni. V jeho šlépějích totiž bude pokračovat celá desítka pandích následovníků.

A protože jsou malé pandy hravé a neposedné, nebude věštění probíhat v nijak jednotvárném duchu. Počáteční variantou bude klasický výběr pamlsků z košíků označených vlajkami hrajících týmů. Na první pohled jednoduché. Ale věřte tomu, že pandy dokáží být velmi, velmi vybíravé a tak bude muset být výběr vždy naprosto do detailu vyladěný. Vůbec bych se nedivil, kdyby to bylo za přítomnosti notáře. Je tu i možnost, že nenechavá panďata budou lehce nadržovat Brazílii, jenž má ve vlajce nádhernou zelenou, která jako by z oka vypadla bambusovým listům.




Druhé věštění je o poznání akčnější. Půjde o lezení na strom (disciplína, ve které jsou pandy bez debaty přeborníci), přičemž kmeny budou opět označené vlajkami hrajících týmů. Nu a na závěr bude připraven šílený běžecký závod, v němž vítěz bere vše. Aby toho nebylo málo, tak iPanda ve spolupráci s Výzkumným a ochranářským centrem pandy velké zosnovali plán na monumentální "pandí výkop" před začátkem důležitých zápasů. Tato akce se bude odehrávat ve "školce" chráněné rezervace Bifengxia v Sichuanu a v přímém přenosu ji bude možné vidět jak na stránkách iPanda, tak na čínské televizní stanici CCTV5.

A které pandy se budou účastnit? Všechny se narodily v roce 2013 a je jim průměrně kolem deseti měsíců. Chcete znát i jména těchto malých šampionů? Jak je libo. Půjde o
Xing Ya (kluk), Xing An (holka), Gong Gong (kluk), Shun Shun (kluk), dvě dcerky Hai Zi, po jedné dcerce Xin Ni, Xi Mei a Gong Zhu a synek Shui Xiu. A když jsem viděl fotografie z prvního nácviku, tak je mi jasné, že si tohle zápolení bez pravidel o kulatý nesmysl budou všichni pořádně užívat. 



FOTO: iPanda.com, facebook.com/ipandacom

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9